FOTO: Așa arată cel mai scump giratoriu din istoria Bistriței: 800.000 de euro! Traficul de pe centură e sufocat în continuare!

 -  -  410542


Primăria Bistrița a amenajat cel mai scump sens giratoriu din istorie! 800.000 de euro (3.2 MILIOANE de lei + TVA) a costat realizarea acestui sens giratoriu, realizat de  SC Dimex 2000 Company SRL, Electro-Ursa și General Proex SRL:

  •  90% din bani s-au cheltuit pe devierea unor linii electrice subterane, operațiune care în mod normal intra în sarcina companiei Electrica).
  • – 10% din sumă s-a alocat pentru realizarea benzii carosabile care fluidizează accesul spre strada Pajiștei!

Primăria Bistrița a demarat această investiție pentru a fluidiza traficul sufocat din intersecția centurii cu Tărpiului ! Între strada Drumul Cetatii si străzile Livezi, respectiv Tărpiului, accesul se face pe un pod dalat, drept, cu calea sus având o deschidere pentru două benzi de circulaţie, din elemente prefabricate.
Proiectului tehnic, detaliile de executie si obtinerea autorizației de construcție pentru obiectivul ” Sens giratoriu la intersectia strazilor Tarpiului, Drumul Cetatii si Livezi ” au fost realizate de firma Dimex 2000.

La această licitație cu greutate s-a prezentat o singură firmă! DIMEX a mers la maxim și a coborât doar cu 6.500 de euro sub valoarea estimată!

Dimex 2000 a fost singura firmă care a depus oferta pentru această investiție. 3.213.509 lei + TVA = 3.8 MILIOANE de lei este valoarea la care s-a câștigat acest contract, cu numai 6.500 de euro mai puțin decât valoarea estimată.

Devierea liniilor electrice existente în zonă costă 600.000 de euro! Electro-Ursa a făcut calculul și planul de situație! Ioan Peteleu a sesizat șmenul și sugerează că la mijloc ar fi vorba de alte interese!

 

Pe scurt, iată costurile acestei investiții, conform Devizului General: 

 

  • relocare linii electrice subterane – 600.000 de euro
  • construcție pod – 200.000 de euro
  • construcție sens giratoriu, propriu – zis – 20.000 de euro.

Au ales INTENȚIONAT cea mai proastă soluție: devierea rețelelor subterane a costat 600.000 de euro!

Consilierul PNL Ioan Peteleu susține că a discutat cu conducerea Leoni care ar fi fost de acord să doneze teren pentru realizarea unui giratoriu în lateral, evitându-se astfel lucrările de 600.000 de euro care au impus devierea liniilor electrice subterane.

 

Bistrița va avea cel mai scump giratoriu din istorie! Asta deoarece PSD-iștii lui Crețu NU au vrut să mute sensul câțiva metri mai încolo, variantă prin care se economiseau 600.000 de euro!

Conform legislației în vigoare, Electrica va prelua în administrare instalațiile nou-realizate, estimate acum la 600.000 de euro, chiar dacă NU contribuie cu niciun leu la această investiție realizată din bugetul local.

În ce privește oportunitatea investiției, pare incredibil cum reprezentanții administrației au ignorat varianta unui giratoriu amplasat la câțiva metri în lateral, variantă prin care s-ar fi scutit re-locarea rețelelor electrice subterane, lucrări de aproximativ 600.000 de euro…

Soluția aleasă de consilierii locali ai PSD este extrem de costisitoare și Bistrița va intra în istorie cu un giratoriu de 800.000 de euro, (iar 90% din bani s-au dus pe devierea unor linii electrice subterane, operațiune care în mod normal intra în sarcina companiei Electrica).

Sensul giratoriu NU rezolvă situația traficului infernal de pe centura Bistriței, deoarece soluția de fluidizare a intersecției NU a fost corelată și cu alte investiții de decongestionare… cu toate că s-au cheltuit 800.000 de euro, în total.

4 notes
9667 views
bookmark icon

4 thoughts on “FOTO: Așa arată cel mai scump giratoriu din istoria Bistriței: 800.000 de euro! Traficul de pe centură e sufocat în continuare!

    Write a comment...

    Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *