FOTO: Astăzi, ”Lordul” Jean Pădureanu ar fi împlinit 82 de ani. În memoria sa, echipa Gloria Bistrița ar putea fi reconstruită

 -  -  11564



Jean Pădureanu, fostul președinte al clubului Gloria Bistrița, ar fi împlinit astăzi vârsta de 82 de ani. În memoria sa, cu o zi înainte de acest moment, a fost organizată o întâlnire la care au luat parte oameni care au lucrat cu Jean Pădureanu, foști antrenori, sportivi, care i-au fost prieteni și care acum îi respectă personalitatea și memoria.

Printre ei s-a numărat și fostul fotbalist Ionuț Lupescu, fostul director al Spitalului Județean de Urgență Bistrița, dr. Mircea Gelu Buta, dar și reprezentanți ai administrației locale, printre care președintele Consiliului Județean Bistrița-Năsăud, Emil Radu Moldovan, care a afirmat că este dispus să facă eforturi pentru a reconstrui echipa de fotbal Gloria Bistrița.

Perioada în care “Lordul” a condus clubul Gloria Bistrița a fost cea mai vizibilă și înfloritoare pentru acest brand al orașului nostru! Sper că viitorul va aduce vesti bune pentru fotbalul bistrițean și în acest sens, eu stau alături de iubitorii acestui sport pentru a da un nou început acestui vis frumos numit Gloria Bistrița” a declarat Emil Radu Moldovan, la finalul întâlnirii.

La rândul său, fotul fotbalist Ionuț Lupescu, prezent și el la evenimentul de comemorare a fostului președinte al Gloriei Bistrița, Jean Pădureanu, a scris pe pagina personală de pe o rețea de socializare: ”Bistrița este un județ cu veche tradiție fotbalistică. Stau mărturie anii în care echipa locală era o prezență constantă în Liga 1, dar și dragostea bistrițenilor pentru fotbal. Din păcate, în ultimii ani, fotbalul de aici a întâmpinat o perioadă de regres. Dar asta nu înseamnă că, prin investiții și implicare, fotbalul bistrițean nu poate renaște. După discuția pe care am avut-o astăzi aici cu oameni de fotbal și cu autoritățile locale am aflat că și aici legislația actuală pune piedici investițiilor și dezvoltării. Le-am vorbit despre proiectul meu de a crea o legislație eficientă care să vină în sprijinul celor care doresc să investească în sport și ne-am stabilit, împreună, acest obiectiv comun: Renașterea fotbalului bistrițean. Sunt convins că avem capacitatea să îl îndeplinim”.

În plan local, se dorește realizarea unei statui în memoria ”Lordului” Jean Pădureanu, care să fie amplasată în zona centrală a orașului.

Jean Pădureanu a decedat în decembrie 2016, după o grea suferinţă, în timp ce se afla internat la Secţia de Oncologie a Spitalului Județean de Urgenţă Bistriţa.

FOTO: www.b1.ro

1 notes
289 views
bookmark icon

One thought on “FOTO: Astăzi, ”Lordul” Jean Pădureanu ar fi împlinit 82 de ani. În memoria sa, echipa Gloria Bistrița ar putea fi reconstruită

    Write a comment...

    Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

    Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.