FOTO: Au fost reluate lucrările privind modernizarea drumurilor din comuna Tiha Bârgăului

 -  -  1207


Vremea bună din ultimele zile a permis constructorilor să reînceapă lucrările de modernizare a celor șase kilometri de drumuri din comuna Tiha Bârgăului, șantierul acestor lucrări fiind deschis anul trecut. 

Cu fonduri obținute prin Programul Național de Dezvoltare Rurală, se realizează lucrări de modernizare a drumurilor din comună, lucrări care presupun asfaltări, amenajări de șanțuri și canale din beton pe o distanță de 6 kilometri, valoarea investiției fiind de 5,5 milioane de lei.

Anul trecut s-au realizat lucrări în satul Mureșenii Bârgăului și anul acesta continuă în satele Tiha Bârgăului, Tureac și Piatra Fântânele – Ciosa.

O infrastructură rutieră modernă este motorul de dezvoltare al unei comunități, de aceea mă bucur că am reușit să accesăm fonduri pentru modernizarea unor drumuri importante din comuna noastră. Se realizează lucrări de reabilitare a șase kilometri de drumuri în: Tiha Bârgăului – la Mureșan, la Timiș, ulița de la Vale; în Tureac – Valea Șutenilor, Cimitir, la Grațian și în satul Piatra Fântânele – Ciosa DC 5. Anul trecut au avut loc lucrări în Mureșenii Bârgăului pe Ulița Morii, Poșta Veche, la Gâvan, Cimitir, la Gordon, la Gicanu și Blaju Vechi. Va fi o perioadă cu multe lucrări, se va crea și un disconfort însă la finalizarea lucrărilor vom avea drumuri moderne și vom circula în siguranță”, a anunțat primarul comunei Tiha Bârgăului, Vasile Șut.

Lucrările de modernizare presupun și montarea a 12 podețe, a nouă platforme de încrucișare dar și montarea de parapeți metalici pentru o siguranță sporită în trafic.

0 notes
332 views
bookmark icon

Write a comment...

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *