FOTO: Au sosit primele pubele galbene ce vor fi distribuite locuitorilor de la case!

 -  -  2149Asociația de Dezvoltare Intercomunitară pentru Gestionarea Integrată a Deșeurilor Municipale în judetul Bistrița-Năsăud a anunțat că au sosit la Bistrița primele pubele galbene. Acestea vin direct din Germania, au 240 de litri fiecare și urmează să fie distribuite cetățenilor care locuiesc la casă. Circa 60.000 de astfel de pubele au fost comandate pentru județul Bistrița-Năsăud.

Potrivit reprezentanților ADI Deșeuri Bistrița-Năsăud, ”în zilele și săptămânile următoare se va desfășura acțiunea de dotare a fiecărei gospodării/locuințe individuale din județ cu câte o pubelă galbenă de 240 de l destinată colectării deșeurilor reciclabile din plastic și metal”.

Pubela are încorporat un cip-RFID care va permite individualizare pubelei, stabilirea locației acesteia și monitorizarea numărului de goliri pentru aplicarea instrumentului „Plătește pentru cât arunci”.

Pubela galbenă va înlocui sacul galben pe care fiecare gospodărie l-a primit (prin intermediul operatorului sau al primăriei) începând cu luna noiembrie 2019.

Pubela va fi predată utilizatorilor pe bază de proces-verbal de predare-primire.

Distribuirea acestora în fiecare localitate din județ va fi realizată după un program, anunțat în prealabil de către Operatorul SC Supercom SA.

Împreună cu pubela galbenă va fi înmânat utilizatorului și un fluturaș informativ cu privire la tipurile de deșeuri ce trebuie depuse în pubela galbenă precum și calendarul de colectare a pubelei.

În plus, tot în perioada următoare sunt așteptate să sosească la Bistrița și aproximativ 600 de casete metalice în care vor fi amplasate containerele din zona blocurilor de locuințe.

Despre măsurile pe care ADI Deșeuri Bistrița-Năsăud le-a luat pentru dezvoltarea sistemului de salubrizare din județ, Ziar de Bistrița a mai scris:

FOTO/VIDEO: Măsuri pentru dezvoltarea sistemului de salubrizare: pubele cu cip pentru zona de case și pubele în casete metalice pentru zona blocurilor de locuințe. Cum arată acestea?

0 notes
1274 views
bookmark icon

Write a comment...

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *