FOTO: Vezi care-i terenul pe care se construiește Clinica specializată în neurochirurgie, cardiologie intervențională și gastroenterologie intervențională

 

La nivelul județului Bistrița-Năsăud, autoritățile pregătesc o nouă etapă în dezvoltarea sistemului medical. Așa cum Ziar de Bistrița a scris în urmă cu câteva zile, se intenționează amenajarea  unei clinici care ar urma să fie specializată în neurochirurgie, cardiologie intervențională și gastroenterologie intervențională.

Astăzi, reprezentanții Consiliului Județean Bistrița-Năsăud și ai Spitalului Județean de Urgență Bistrița au vizitat terenul pe care ar urma să fie realizată noua construcție.

Vreau ca împreună cu colegii mei de la Spitalul Județean să reamenajăm întreaga curte interioară și să creem această oportunitate pentru intervenții chirurgicale care în momentul de față se fac doar în marile centre medicale! Nu vom face transplant sau alte intervenții complexe, dar vom putea rezolva problema infarctului miocardic prin montarea de stent-uri, de exemplu. Din punct de vedere al neurochirugiei îl avem deja pe medicul Andrei Farcaș-Rotariu care face ”minuni” și a fost demarată procedura de scoatere la concurs pentru încă doi medici neurochirurgi. La nivel de gastroenterologie deja avem trei medici, dr. Andrei Vârciu, dr. Florina Dolha și dr. Simona Martura, iar pentru cardiologie intervențională vom trimite la specializare un medic și vom angaja încă unul” a declarat Emil Radu Moldovan.

La rândul său, managerul Spitalului Județean de Urgență Bistrița, Gabriel Lazany, a precizat că ”spitalul nostru este un spital reabilitat, un spital foarte dotat și de aceea dorim pentru pacienții județului și nu numai să le oferim o gamă cât mai largă de servicii medicale astfel încât să nu mai fie nevoiți să meargă către centrele universitare de la Cluj sau Mureș. În primul rând, ceea ce ne dorim este să rezolvăm problema de infarct la Bistrița. După cum se știe, în caz de infarct totul este contra-cronometru. De multe ori pacienții nu au șansa unui timp favorabil astfel încât să vină elicopterul să îi ducă pentru intervenția chirurgicală și mulți nu mai au norocul să li se monteze un stent sau să li se facă intervenția de care au nevoie. De aceea ne gândim ca partea asta să o putem rezolva la Bistrița și este unul dintre lucrurile care vrem să le dezvoltăm într-o locație spitalicească nou construită în curtea spitalului”.

Imediat ce proiectul și primele schițe vor fi realizate se vor demara și procedurile pentru achiziție publică mai anunță reprezentanții CJ B-N.