FOTO: Avansări în grad la Jandarmeria Bistriţa-Năsăud. Pentru prima dată în istoria instituției, o angajată a obținut gradul de colonel

Moment festiv, marți, la Inspectoratul de Jandarmi Județean Bistriţa-Năsăud. Mai multe cadre militare au fost recompensate pentru activitatea lor și au fost avansate în grad.  

”La sediul Inspectoratului de Jandarmi Județean Bistriţa-Năsăud a avut loc ceremonialul de avansare în grad și acordarea de recompense pentru cadrele militare, cu ocazia Zilei Naționale a României. Colonel Furnea Florin – inspectorul șef al inspectoratului – a prezentat ordinele de avansare în gradul militar următor, înainte de expirarea stagiului minim, pentru 10 cadre militare (doi ofițeri și opt subofițeri), care îndeplinesc condiţiile legale şi care au obținut rezultate foarte bune în activitatea desfășurată. Printre colegii care au fost avansați se află și doamna Cristina Gherman – prima femeie colonel din istoria Inspectoratului de Jandarmi Județean Bistrița-Năsăud”, se arată într-un comunicat de presă al Jandarmeriei Bistrița-Năsăud.

Potrivit prevederilor legale în vigoare, avansarea în gradul următor a jandarmilor, înainte de îndeplinirea stagiului minim în grad, se poate face cu ocazia Zilei Naţionale a României sau a Zilei Jandarmeriei Române.