Administratie

FOTO: Avansează lucrările la varianta de ocolire a orașului Beclean. ”Aproape 50 la sută din proiect s-a realizat deja”

 -  - 


Proiectul care prevede construcția unei variante de ocolire a orașului Beclean este realizat în proporție de 50 la sută, potrivit primarului Nicolae Moldovan. 

”Aproape 50 la sută din lucrare s-a realizat deja. Proiectul avansează de la o zi la alta, dar am avut și perioade în care ritmul nu a fost așa de susținut. De aproximativ o lună plouă aproape în fiecare zi, ceea ce a dat puțin peste cap graficul lucrărilor. Dacă ne gândim că vine și înghețul, atunci putem spune că ritmul nu va mai fi la fel. Aceasta este realitatea și practica ne spune că sunt și pauze în progresul unor lucrări, dar cu siguranță ele vor fi gata anul viitor. Undeva exact peste un an vom avea deja o imagine foarte clară a acestei investiții”, a declarat Nicolae Moldovan, la AS-TV. 

Potrivit primarului din Beclean, în prezent au fost deja montați 15 piloni. ”Vom avea o viziune foarte clară a ceea ce înseamnă varianta ocolitoare după ce unim pilonii prin grinzi”, a completat primarul, care afirmă că această centură va rezolva problema privind traficul din oraș.

Traseul variantei are o lungime de 1,195 km, este în totalitate nou, se desprinde din drumul național DN 17D la km 4+677 spre dreapta, traversează râul Someș şi se racordează la drumul național DN 17/E58 la km 27+505 spre stânga. Pentru traversarea râului Someşul Mare, între kilometrul 0+333,45 – 0+917,05 se va realiza un pod pe grinzi cu 14 deschideri cu lungimea de 583,60 m. La desprinderea din DN 17D şi la racordarea variantei cu DN 17/E58 s-au prevăzut sensuri giratorii, care asigură legături în toate direcțiile şi condiții optime pentru asigurarea circulației.

”Centura va aduce un confort pentru toți cetățenii nu numai din județ, ci pentru toți cei care tranzitează orașul”, a menționat Nicolae Moldovan.

La finele anului trecut, Guvernul României a aprobat indicatorii tehnico-economici aferenți obiectivului de investiții ”Varianta de ocolire a oraşului Beclean”, valoarea totală a investiţiei fiind de 86.424.000 lei.

Centura orașului Beclean a intrat în faza de execuție la data de 15 aprilie 2022.

Indicatorii tehnico-economici pentru varianta de ocolire a orașului Beclean, aprobați de Guvern. Investiția se ridică la circa 86 milioane lei

FOTO: Au început lucrările la varianta ocolitoare a orașului Beclean

286 views
bookmark icon