FOTO: Bărbați prinși în timp ce furau materiale din fosta clădire a Bibliotecii Județene

 -  -  1004


Doi bărbați au fost surprinși de către jandarmi, vineri dimineața, în timp ce furau mai multe materiale din fosta clădire în care a funcționat Biblioteca Județeană George Coșbuc.

În această dimineață, în jurul orei 05.30, jandarmii din cadrul Detașamentului 1 Mobil Bistrița, aflați într-o acțiune de patrulare, au depistat, în zona intersecției străzilor Gării cu Bulevardul Republicii, doi bărbați care duceau două cărucioare în care aveau un calorifer de fontă și un rezervor pentru boiler. Jandarmii i-au legitimat pe cei doi bărbați, întrebându-i de unde au luat materialele. Cei doi au declarat că le-au sustras din interiorul clădirii în care a funcționat Biblioteca Județeană, aceasta fiind momentan dezafectată, iar intenția acestora era de a le comercializa ulterior la un centru de colectare a fierului vechi. Mai mult decât atât, jandarmii au mai aflat că în urmă cu o noapte, cei în cauză au mai sustras alte două calorifere din aceeași clădire”, se arată într-un comunicat de presă al Inspectoratului Județean de Jandarmi Bistrița-Năsăud.

Jandarmii au întocmit pe numele celor doi bărbați de 42, respectiv 25 de ani, actele de sesizare pentru infracțiunea de furt, conform art. 228 Cod Penal.

Acestea au fost înaintate polițiștilor pentru continuarea cercetărilor.

0 notes
129 views
bookmark icon

Write a comment...

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *