FOTO: Biblioteca Județeană ”George Coșbuc” deschide o filială în Glodeni, Republica Moldova

Biblioteca Județeană ”George Coșbuc” Bistrița-Năsăud va deschide o filială și în Republica Moldova. Pregătirile au fost deja făcute, iar biblioteca a fost amenajată în incinta Centrului de Cultură din Raionul Glodeni. De la Bistrița, Bibliobusul a plecat încărcat cu peste 2.700 de volume care au fost ulterior aranjate pe rafturile noii biblioteci.

Potrivit directorului Ioan Pintea, evenimentul de inaugurare va avea loc vineri, 15 iunie, în localitatea Glodeni, acolo unde va funcționa noua filială a bibliotecii. Evenimentul face parte dintr-o acțiune a Consiliului Județean Bistrița-Năsăud și a instituțiilor din subordine intitulată ”Dialoguri Culturale la Glodeni”.

La eveniment vor lua parte reprezentanți ai autorităților atât din Bistrița-Năsăud, cât și din Glodeni, iar ceremonia de inaugurare a noii biblioteci va fi succedată de un program cultural-artistic susținut de Ansamblul Profesionist „Dor Românesc” din județul Bistrița-Năsăud.

La finele anului trecut, Consiliul Județean Bistrița-Năsăud a semnat o înțelegere de cooperare cu Raionul Glodeni din Republica Moldova.

FOTO: Facebook – Ioan PinteaCaricatură

Ziar de Bistrita