FOTO: Bistrițean stabilit de ani buni în Spania, unde și-a făcut o afacere, dat exemplu de Dacian Cioloș. ”Alex e un exemplu că românii harnici și serioși reușesc în viață chiar dacă, pentru asta, trebuie să părăsească țara!”

 -  -  3267 

Fostul premier și actual președinte al Partidului Libertate, Unitate şi Solidaritate – PLUS, Dacian Cioloș, se află în aceste zile într-o vizită în Spania, unde a avut mai multe întâlniri cu români care au ales să părăsească țara natală și să se stabilească departe de casă pentru a își face un rost în viață.

Este și cazul lui Alex Rusu, un tânăr născut în Bistrița, dar care a plecat împreună cu părinții săi în Spania, la vârsta de doar 10 ani. Cazul său a fost făcut public de Dacian Cioloș, prin intermediul paginii oficiale de pe o rețea de socializare, bistrițeanul fiind dat drept exemplu de fostul premier.

Alex Rusu are 28 de ani și e agricultor în provincia Almeria, cunoscută drept cea mai mare concentrare de sere producătoare de legume din Europa. Alex administrează sere întinse pe 2 hectare, în care cultivă ardei și castraveți. Este fermier de opt ani. S-a instalat cu sprijin financiar din fonduri europene pentru tinerii agricultori, după ce a făcut un curs intensiv de agricultură, timp de șase luni”, arată Dacian Cioloș.

Potrivit fostului premier, intenția tțnărului este de a își extinde afacerea, pe măsură ce va aduna capital pentru investiții.

”Se gândește serios să revină în România, să investească acasă, la Bistrița, în sere, dar așteaptă să vadă dacă se schimbă în bine lucrurile la noi în țară – mai putină birocrație, politicieni care să nu fure și care să lucreze pentru oameni. E gata să investească în țara sa, dar nu vrea să fie nevoit să dea șpagă pentru a face lucruri pe care în Spania le face normal, fără constrângeri sau compromisuri”, mai arată președintele PLUS.

Alex e un exemplu că românii harnici și serioși reușesc în viață chiar dacă, pentru asta, trebuie să părăsească țara. Și e dovada că nimic nu e pierdut dacă redăm încrederea unor astfel de oameni că pot să-și construiască un viitor acasă, într-o Românie la cârma căreia să se afle oameni cinstiți și competenți”, a mai adăugat Cioloș.

FOTO: Facebook – Dacian Cioloș

 

0 notes
2392 views
bookmark icon

Write a comment...

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *