Eveniment

FOTO/VIDEO: Bistrițenii, la rând pentru a se testa gratuit; Primăria Bistrița a pregătit 2.000 de teste

 -  - 


Pe parcursul zilei de vineri, în Piața Centrală din municipiul Bistrița se desfășoară o campanie de testare gratuită a populației pentru COVID-19, bistrițenii manifestând interes față de această acțiune. Drept dovadă stă numărul mare de persoane care așteaptă la rând pentru a fi testate.

În fața Bisericii Evanghelice din Piața Centrală a fost amenajat un punct de testare, o echipă a Serviciului Voluntar pentru Situații de Urgență din cadrul Primăriei Bistrița ocupându-se de testarea persoanelor.

Potrivit primarului Ioan Turc, cererea pentru testare este mare.

”De la ora 10.00, bistrițenii așteptau la rând, în fața Bisericii Evanghelice, pentru a beneficia de testare gratuită pentru coronavirus, acțiune pe care am solicitat-o echipei de la SVSU în vederea facilitării obținerii unui certificat verde valabil 48 de ore. Până la ora 18.00, toți cei interesați sunt așteptați astăzi în Piața Centrală, cu actul de identitate, pentru a li se efectua un test antigen, al cărui rezultat va fi apoi introdus în Corona Forms, primind și o adeverință. Testarea gratuită organizată de Primăria Bistrița este, de fapt, tot o invitație la responsabilitate prin vaccinare”, a explicat primarul Ioan Turc.

Potrivit viceprimarului Călin Stan, Primăria Bistrița a pregătit pentru această campanie un număr de 2.000 de teste rapide.

O parte dintre persoanele care au ales să se testeze au precizat că au decis să facă acest lucru pentru a putea avea acces în instituții publice, în vreme ce alții au făcut-o pentru a verifica dacă sunt sau nu infectați cu noul coronavirus.

Campania de testare se desfășoară până la ora 18:00, dar municipalitatea dă asigurări că, în măsura în care vor exista solicitări, acțiunea de astăzi va continua și în alte zile.

ACTUALIZARE

Rezultatele campaniei de testare gratuită arată că au fost testate 205 persoane, două dintre acestea fiind pozitive.

33 views
bookmark icon

Write a comment...

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.