FOTO: Blocul de locuințe ANL pentru medici, aproape gata. Recepția, în aprilie

 -  -  131121Primul bloc cu locuințe destinate exclusiv specialiștilor din sănătate și construit pe raza municipiului Bistrița este aproape gata. La această oră se pun la punct ultimele detalii, iar luna viitoare lucrările vor fi recepționate, spune președintele Consiliului Județean Bistrița-Năsăud, Emil Radu Moldovan.

Potrivit acestuia, după ce lucrările vor fi recepționate, cei 20 de medici care au îndeplinit criteriile de acces se vor putea muta în noile locuințe.

Până în momentul de față avem implementate și în derulare proiecte în valoare de peste 32 de milioane de euro în sănătate, lucru care a atras peste 50 de tineri medici specialiști în ultimii ani. Pentru a le asigura condiții foarte bune, am obținut finanțare pentru un proiect pilot din partea Agenției Naționale pentru Locuințe: construcția unui bloc pentru tinerii specialiști din sănătate. Am verificat lucrările care vor fi recepționate în luna Aprilie. După această dată, medicii se vor putea muta în cele 24 de locuințe noi!” a anunțat președintele Consiliului Județean Bistrița-Năsăud.

Blocul cu 24 de locuințe ANL destinate tinerilor specialiști în sănătate a fost construit pe strada Prundului din municipiul Bistrița. Lucrările au fost demarate în toamna anului 2017, fiind executate de firma bistrițeană Record SRL, valoarea contractului fiind de aproximativ 3 milioane lei cu TVA, 650.000 euro.

Tot pe strada Prundului se va mai construi încă un bloc, tot cu 24 de apartamente care vor putea fi închiriate de specialiștii în administrația publică locală. 9 apartamente vor fi cu o cameră și alte 15 apartamente vor avea două camere. Clădirea va avea regim de înălţime P+3E+E tehnic (parter+3 etaje + etaj tehnic).

FOTO: Emil Radu Moldovan

13 bookmark
0 notes
846 views
bookmark icon

Write a comment...

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.