FOTO: Camelia Tabără – un nou mandat la conducerea Organizației Femeilor Social-Democrate Bistrița-Năsăud

Organizația Femeilor Social-Democrate (OFSD) Bistrița-Năsăud și-a ales, marți, în cadrul unui eveniment care a avut loc la Centrul Cultural Dacia din Bistrița, noua conducere, în funcția de președinte fiind reconfirmată Camelia Tabără. 

În discursul său, Camelia Tabără le-a spus doamnelor și domnișoarelor prezente la conferința de alegeri că Organizația de Femei Social-Democrate Bistrița-Năsăud are deja mai bine de 20 de ani de activitate, perioadă în care a înregistrat ”creșteri calitative la toate structurile interne” și a subliniat că vocea femeilor trebuie să se facă în continuare auzită.

Ea a completat că a realizat o analiză SWOT privind punctele tari și slabe ale organizației, precizând că în viitor trebuie să se pună accent pe comunicare, în special pe cea virtuală.

”În trecut au lipsit canalele de comunicare bine structurate și articulate, mai ales în social media. (…) Acest lucru trebuie să se schimbe. (…) Comunicarea virtuală pentru anul 2024 devine tot mai importantă. Dacă vrem reușită și rezultate corespunzătoare, trebuie să ne pregătim pentru altfel de campanii, alte modalități de a transmite mesajele. (…) Anul 2023 este un an prielnic pentru consolidarea vieții politice și pregătirea bătăliilor electorale 2024, dacă vom avea înțelepciunea să alegem corect candidații și mai ales să pregătim oferta electorală în rezonanță cu nevoile oamenilor”, a adăugat președintele OFSD Bistrița-Năsăud.

Camelia Tabără a menționat că alegerile locale din anul 2020 au generat la nivelul județului 31 de consilieri locali din rândul femeilor, un consilier municipal și trei județeni, un ministru secretar de stat, un vicepreședinte al Consiliului Județean Bistrița-Năsăud. ”Cea mai înaltă demnitate obținută de o femeie a județului nostru a fost cea a doamnei Doina Pană, care ne-a reprezentat cu cinste și profesionalism în toate misiunile ce i-au fost încredințate. A fost și va rămâne un model pentru noi”, a mai spus Camelia Tabără.

În fața femeilor prezente în sală, sursa citată și-a luat și un angajament: ”Am răsfoit statutul și la capitolul unu se stipulează faptul că PSD recunoaște și susține rolul femeii în familie și în societate, egalitatea de șanse între femei și bărbați și promovează accesul la reprezentarea proporțională a femeilor în toate funcțiile și structurile sale politice. Și cum noțiunea de proporționalitate o știu bine, promit să o predau cu multă conștiinciozitate și colegilor din Biroul Permanent și alegerile din 2024 să ne găsească implementând acest articol, dar nu înainte de a parcurge o etapă în care muncim și trudim cu toții împreună, astfel încât această reprezentare proporțională să fie bine meritată pentru fiecare dintre noi”.

De asemenea, la conferința de alegeri a fost constituit și Biroul Executiv de conducere al OFSD Bistrița-Năsăud, din acesta făcând parte:

  • Secretar executiv: Borș Georgeta
  • Vicepreședinți: Miheștean Maria Mărioara, Bidică Ionela, Abodi Susana, Șofroniciu Cristina Maria, Tomoroga Ioana, Cimuca Anca, Rus Nina, Darabont Cristina Emiliana, Simion Dina
  • Membri: Ulecan Maria, Oltean Doreta, Seni Gabriela Ana, Văsieș Anuța, Pop Corina, Serețean Sanda, Pașca Camelia, Pop Diana, Moișan Corina, Mate Ana, Șofronie Adela și Florea Mihaela

La conferința de alegeri au fost prezenți deputații PSD Natalia Intotero, Daniel Suciu și Bogdan Ivan, preşedintele PSD Bistrița-Năsăud, Radu Moldovan, alături de primari, precum și alți membri și simpatizanți social-democrați.

Radu Moldovan le-a mulțumit doamnelor și domnișoarelor că își fac timp să participe la acțiunile PSD Bistrița-Năsăud. Liderul social democraților din județ le-a îndemnat să își întărească structurile locale și le-a promis că va face tot ce poate pentru a îmbunătăți prezența femeilor pe lista candidaților la alegerile viitoare.

Programul de activitate al OFSD Bistrița-Năsăud pentru perioada 2022-2026 vizează implementarea tuturor proiectelor și acțiunilor de la nivel național cu respectarea specificului local. În această perioadă, OFSD Bistrița-Năsăud va urmări cu prioritate următoarele obiective:

  • Elaborarea ofertelor politice ale PSD pe baza principiului egalităţii de şanse adresate femeilor, în domeniul politic, economic, social şi cultural;
  • Elaborarea de politici privind protecţia copiilor, a femeilor şi a familiei în societate şi îmbunătăţirea statutului acestora;
  • Organizarea de acţiuni de pregătire în vederea promovării femeilor în structurile de decizie ale partidului şi pentru asumarea unor responsabilităţi şi demnităţi publice.

De asemenea, acțiunile cuprinse în programul de activitate pentru perioada 2022-2026 urmăresc implicarea femeilor social-democrate în campanii umanitare și acțiuni de voluntariat.

Conferința de alegeri a OFSD Bistrița-Năsăud s-a desfășurat în prezența a circa 330 de membri.