FOTO: Camionul FLIP a ajuns la Bistriţa. Până pe 29 mai, copiii din şcolile bistriţene pot învăţa ce înseamnă banii

 -  -  287


Copiii cu vârste cuprinse între 7 şi 14 ani din Bistriţa-Năsăud au posibilitatea de a beneficia de cursuri gratuite de educaţie financiară prin intermediul unui program intitulat “Școala de bani pe Roți”, care este derulat de BCR în colaborare cu BCR Leasing şi Fundaţia Vodafone România.

Atelierele din cadrul proiectului se desfășoară într-un camion numit FLiP, a cărui remorcă modulară se transformă într-un loc de joacă cu dotări de ultimă generație. Camionul a ajuns la Bistriţa şi este amplasat pe pietonalul Liviu Rebreanu, unde va rămâne până pe 29 mai.

Programul oferă cursuri gratuite de educație financiară și îi încurajează pe elevi să devină mici detectivi care descoperă, prin jocuri, cum circulă banii prin lume, cum să economisească și cum să gestioneze un buget.

Vom avea copii din toate şcolile din judeţul Bistriţa-Năsăud şi ei vor avea parte de o sesiune interactivă în care vor învăţa despre noţiuni şi concepte financiare prin joc. Totul va fi un joc pentru ei în care vor învăţa cum să administreze banii, bugetele familiilor şi bănuim că vor avea o viaţă mai bună şi vor fi mai atenţi cu banii lor. Noi aşteptăm cu drag să se înscrie toate şcolile. Este un proiect pe care noi l-am promovat şi prin intermediul Inspectoratului Şcolar Judeţean Bistriţa-Năsăud” a declarat Luciana Pop – director Grup Retail BCR Bistriţa.

Atelierele se vor desfăşura zilnic, în diverse intervale orare, iar unităţile de învăţământ din Bistriţa-Năsăud se pot înscrie gratuit pe site-ul www.scoaladebaniperoţi.ro sau la numărul de telefon 0725 772 255, iar în acest mod copiii vor putea participa la cursurile de educaţie financiară. Timp de 90 de minute, grupuri de câte 15 elevi sunt ghidați de traineri specializați, într-o călătorie care are drept scop să explice pe înțelesul celor mici noțiuni financiare de bază.

Camionul FLIP va rămâne la Bistriţa până pe data de 29 mai, oferind astfel, tuturor copiilor din unităţile de învăţământ din Bistriţa-Năsăud, şansa de a participa la atelerele organizate special pentru ei.

0 notes
12 views
bookmark icon

Write a comment...

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.