FOTO: Candidatul PNL-USR-PLUS la președinția Consiliului Județean Bistrița-Năsăud, Stelian Dolha, continuă seria întâlnirilor cu locuitorii din județ

 -  -  1934Candidatul PNL-USR-PLUS la președinția Consiliului Județean Bistrița-Năsăud, Stelian Dolha, continuă seria întâlnirilor cu locuitorii din județ. Acesta a ajuns și în localitatea Bistrița Bârgăului.

În Bistrița-Bârgăului l-am întâlnit pe Nicu, un tânăr al locului, care, după foarte mulți ani petrecuți în străinătate, unde a plecat pentru un trai mai bun, s-a întors acasă. După izbucnirea pandemiei în Spania, acolo unde lucra în domeniul turismului, s-a hotărât să revină pe meleagurile natale, parcurgând peste 2.000 de km pe un triciclu. Cu toate experiențele frumoase adunate peste hotare și oportunitățile care i s-au deschis departe de țară, Nicu își vede viitorul totuși aici, în locurile natale, unde speră să își deschidă propria afacere”, a declarat Stelian Dolha.

În opinia candidatului PNL-USR-PLUS, Nicu este unul dintre tinerii pe care ”ni-i dorim acasă, însă pentru a-i păstra trebuie să le oferim oportunitatea de a se dezvolta și de a-și întemeia o familie într-un loc sigur, la standarde europene, un loc de care să nu îi lege doar originile, ci și gândul că standardele unui trai decent pot fi asigurate și aici”.

Pentru că își propune să contribuie la asigurarea unor măsuri pentru ca tinerii să rămână acasă, Stelian Dolha a gândit și câteva proiecte în acest sens, pe care le-a prezentat celor cu care s-a întâlnit.

”Bistrița Bârgăului este o comună cu un potențial extraordinar, care mai are însă nevoie de rezolvarea unor probleme pentru a se putea dezvolta armonios. Valorificarea potențialului turistic prin, de exemplu, amenajarea de trasee și refugii montane în zonă, amenajarea unor parcări în zonele frecventate de turiști, zone de campare, dar și sprijinul oferit locuitorilor prin consultanță pentru proiecte de accesare a fondurilor europene sunt doar câteva din lucrurile necesare aici. PNL le propune locuitorilor comunei un primar tânăr, pe Florin Florian, un profesor cu viziune care vrea și poate să-i imprime comunei Bistrița-Bârgăului o dezvoltare dinamică. Cred în tineri, cred în dezvoltarea rurală, așa că hai să contribuim la creșterea lor!”, a încheiat sursa citată.

1 notes
59 views
bookmark icon

One thought on “FOTO: Candidatul PNL-USR-PLUS la președinția Consiliului Județean Bistrița-Năsăud, Stelian Dolha, continuă seria întâlnirilor cu locuitorii din județ

    Write a comment...

    Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *