FOTO: Caravana Educației a ajuns la Năsăud; meditații gratuite pentru elevii de clasa a VIII-a

Zeci de elevi de clasa a VIII-a din orașul Năsăud au beneficiat, luni, de sprijin suplimentar în pregătirea pentru susținerea examenului de Evaluare Națională. Acest lucru a fost posibil prin intermediul proiectului Caravana Educației, inițiat de Tineretul Social-Democrat din România și aflat la cea de-a doua ediție.

În cadrul proiectului, un autocar amenajat sub forma unei săli de clasă a ajuns la Năsăud și elevii au avut posibilitatea de a participa la lecții gratuite la disciplinele Limba și literatura română și Matematică.

Caravana Educației este un proiect implementat la nivel național de către Tineretul Social Democrat, menit să ajute elevii de clasa a VIII-a și a XII-a pentru susținerea Evaluării Naționale sau a Bacalaureatului. La Năsăud, programul se adresează elevilor de clasa a VIII-a. Prin intermediul acestui proiect oferim meditații gratuite la disciplinele Limba și literatura română și Matematică. Sper să vă ajute, să vă fie de folos. Vă urez succes! Dacă măcar unul dintre voi va beneficia de pe urma acestui program, atunci putem spune că este un proiect reușit”, le-a spus elevilor liderul tinerilor social-democrați din Bistrița-Năsăud, Paul Pop.

Au fost prezenți la eveniment și prefectul județului Bistrița-Năsăud, Teofil Cioarbă, dar și șeful Inspectoratului Școlar Județean Bistrița-Năsăud, Cristian Nicula.

Felicit organizatorii pentru inițiativa de a aduce Caravana Educației la Năsăud. Doresc să vă urez succes la examenele pe care urmează să le susțineți. Mă bucur că Tineretul Social Democrat se implică în educație și că vă sprijină”, a transmis prefectul Teofil Cioarbă.

La rândul său, inspectorul școlar general Cristian Nicula a precizat: ”Să știți că sunt tone de resurse educaționale gratuite, la mai multe discipline școlare. Eu vă sfătuiesc să vă faceți un program, o oră – două ore pe zi, pentru dezvoltarea voastră personală. Ceea ce clădiți acum este pentru viitorul vostru. De multe ori le spun copiilor că 40 de ani au de lucrat până la pensie, iar dacă lucrezi fără calificare, fără o diplomă valoroasă o să lucrezi din greu și pe bani puțini. Piața muncii vă cere să fiți cât mai competitivi. (…) Mulțumesc tuturor celor care sunt alături de învățământ. (…) Sper ca și acest conflict de muncă al profesorilor să se încheie cât mai rapid și să avem un final de an așa cum trebuie. Vă doresc mult succes la examene și vacanță plăcută!”.

De asemenea, un mesaj le-a transmis elevilor și prof. Ionela Bidică: ”Vă invit să învățați lucruri noi și să ieșiți din cutia în care suntem obișnuiți să fim închiși, să accesăm o altfel de educație, cea a secolului XXI, bazată pe deschidere, pe a învăța conștient și frumos. Mulțumesc colegilor profesori care susțin aceste lecții și vă invit cu drag să pășiți în lumea învățării”.

Primele lecții la cele două discipline școlare le-au fost predate elevilor chiar în Caravana Educației, de către profesori voluntari, restul lecțiilor fiind disponibile online, pe platforma www.caravanaeducatiei.ro.

Este pentru a doua oară când Caravana Educației a ajuns în județul Bistrița-Năsăud. Anul trecut, Caravana a poposit în localitatea Șieuț.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *