FOTO: Caravana Educației a ajuns și în Bistrița-Năsăud. Meditații gratuite pentru elevii care vor susține Evaluarea Națională

 -  -  7


Caravana Educației, un proiect național adresat elevilor de clasa a VIII-a și inițiat de organizația de tineret a Partidului Social Democrat, a ajuns și în județul Bistrița-Năsăud, primul popas fiind în comuna Șieuț.

”Scopul principal al proiectului este de a oferi ajutor suplimentar elevilor care urmează să susțină Evaluarea Națională”, spun reprezentanții Tineretului Social Democrat Bistrița-Năsăud.

Astfel, proiectul vizează implementarea unui program gratuit de meditații, alcătuit dintr-un set de 10 lecții la disciplinele Limba și literatura română și Matematică. 

Caracterul inedit al Caravanei Educației îl reprezintă un autocar amenajat sub forma unei săli de clasă, cu scaune, pupitru de scris, ecrane pe care pot fi prezentate lecțiile și flipchart. În această “sală” inedită se desfășoară una dintre cele 10 lecții gratuite.

Pe parcursul zilei de marți, autocarul a ajuns și în comuna Șieuț, zeci de elevi luând parte la prima lecție gratuită oferită în cadrul Caravanei Educației.

La acțiune au participat și reprezentanți ai Inspectoratului Școlar Județean Bistrița-Năsăud, alături de membri ai organizației de tineret a Partidului Social Democrat Bistrița-Năsăud.

Pentru ca toată lumea să aibă acces la lecții, acestea vor fi disponibile pe site-ul oficial al Caravanei – www.caravanaeducatiei.ro.

Totodată, la nivel central va fi alcătuit un grup de profesori care va răspunde tuturor întrebărilor din timpul lecțiilor adresate de către elevi și care va crea videoclipuri suport pentru anumite probleme sau subiecte întâlnite.

Până la data de 12 iunie, inițiatorii Caravanei Educației și-au propus să ajungă în cât mai multe județe din țară. Evaluarea Națională va începe pe 13 iunie, dată până la care elevii claselor a VIII-a trebuie să fie pregătiți.

FOTO: TSD Bistrița-Năsăud

0 notes
1 view
bookmark icon

Write a comment...

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.