FOTO: Casă din localitatea Șanț, cuprinsă de un incendiu

O casă din localitatea Șanț a fost cuprinsă, marți după-amiaza, de un incendiu, pompierii fiind solicitați să intervină pentru a stinge focul.

La fața locului au intervenit pompierii militari din cadrul Stației Sângeorz-Băi și pompierii voluntari din Șanț și Rodna.

Prima intervenție a fost asigurată de pompierii voluntari din Șanț și Rodna, iar la scurt timp au ajuns pompierii militari cu două autospeciale de stingere și un echipaj de prim ajutor SMURD. Incendiul se manifesta generalizat la nivelul acoperișului pe o suprafață de aproximativ 80 mp. Nu s-a putut ajunge până în apropiere, accesul fiind impracticabil autospecialelor de intervenție, pompierii fiind nevoiți să realizeze dispozitive de intervenție pe câțiva zeci de metri”, a transmis ISU Bistrița-Năsăud.

Intervenția de localizare și lichidare a focarelor, inclusiv a celor ascunse, precum și de îndepărtare a elementelor de construcție care prezentau riscul prăbușirii a durat aproximativ două ore, ulterior fiind efectuate cercetări pentru stabilirea cauzei probabile a incendiului.

În cele din urmă, pompierii au stabilit că incendiul a fost provocat, cel mai probabil, de un cos de fum neprotejat termic față de materiale care se pot aprinde ușor (grinzi/pereți din lemn). Coșul evacua fumul de la o sobă fără acumulare de căldură (metalică).

FOTO: ISU Bistrița-Năsăud

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *