FOTO: Ce măsuri au luat autoritățile pentru a reduce riscul producerii unor accidente rutiere la trecerile la nivel cu calea ferată din mai multe localități din Bistrița-Năsăud

 -  -  1643


Mai multe treceri la nivel cu calea ferată de pe drumurile naționale din Bistrița-Năsăud au fost semnalizate prin marcaje rutiere speciale, lucrările fiind exectuate printr-un proiect implementat de Compania Națională de Administrare a Infrastructurii Rutiere (CNAIR).

La nivel național, CNAIR derulează proiectului ”Măsuri de îmbunătățire a siguranței traficului prin amenajarea trecerilor la nivel ale drumurilor cu calea ferată”. Valoarea acestuia este de aproximativ 34 milioane lei și are ca durată de implementare 24 de luni.

Proiectul este finanțat prin Programul Operațional Infrastructura Mare 2014-2020 și are ca scop creșterea siguranței rutiere pentru 246 de treceri la nivel a drumurilor naționale cu calea ferată. Printre cele 246 de treceri la cu calea ferată din întreaga țară se numără și câteva din județul Bistrița-Năsăud.

Potrivit șeful Secției de Drumuri Naționale Bistrița, ing. Alexandru Slavita, lucrări de presemnalizare în zona trecerilor la nivel cu calea ferată s-au executat în localitățile Livezile, Coșbuc, Salva și acum se lucrează în orașul Năsăud.

În ceea ce privește trecerile la nivel cu calea ferată de la Livezile, lucrările au fost efectuate zilele trecute:

Potrivit proiectul CNAIR, lucrările presupun: 

  • montajul de stâlpi de iluminat cu încărcare solară; 
  • montajul de stâlpi pentru delimitarea sensurilor de circulație; 
  • semnalizare rutieră orizontală cu caracteristici superioare (simboluri preformate și benzi rezonatoare din marcaj rutier);
  • marcaj tip covor antiderapant (se va realiza pe o distanță de 50 m, între barieră și indicator).

Autoritățile sunt de părere că implementarea proiectului va crește gradul de siguranță a traficului, prin adoptarea soluțiilor tehnice care vor avea ca efect reducerea numărului de accidente rutiere grave produse pe drumurile naționale la intersecția cu trecerile la nivel cu calea ferată.

FOTO: Se întâmplă în Livezile

0 notes
768 views
bookmark icon

Write a comment...

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *