FOTO: Centru pentru persoane cu dizabilități, deschis la Bistrița

 -  - 


Un centru destinat persoanelor cu dizabilități și-a deschis, vineri, porțile la Bistrița, acesta fiind amenajat într-o clădire situată în curtea Agenției Județene pentru Plăți și Inspecție Socială Bistrița-Năsăud.

Centrul comunitar ”Lumea invizibilă” a fost amenajat prin efortul unor asociații care se implică în diferite acțiuni menite să schimbe în bine viața persoanelor cu diferite dizabilități, fiind vorba despre Asociația ANISIA, Asociația OM și Asociația de Scleroză Multiplă Bistrița-Năsăud, care au beneficiat și de sprijin financiar nerambursabil din partea Primăriei municipiului Bistrița.

Prezent la inaugurarea noului centru, primarul municipiului Bistrița, Ioan Turc, a declarat că acesta va susține un stil de viață sănătos prin mișcare, dar și activități de promovare a incluziunii sociale, informare și consiliere psihologică.

Pe o suprafață construită de circa 150 de metri pătrați au fost amenajate o sală de sport, o sală de masaj și una de socializare, reușindu-se și accesibilizarea spațiului în zona de baie”, a mai spus primarul Ioan Turc, care a completat că unul dintre promotorii proiectului a fost și Cristina Bungărdean, arhitect în cadrul Primăriei Bistrița.

”Felicitări pentru implicare reprezentanților asociațiilor partenere, cu asigurări că le vom fi alături în orice demers menit să ajute persoanele cu nevoi speciale!”, a mai adăugat Ioan Turc.

Mesajul liderului USR, Lorad Toth!

Ziua Internațională a Persoanelor cu Dizabilități a fost marcată la Bistrița prin inaugurarea centrului „Lumea invizibilă”, proiect realizat de Asociația Anisia, Asociația OM și Asociația de Scleroză Multiplă Bistrița Năsăud.

Amenajarea spațiului s-a realizat pe bază de voluntariat, iar cei care îi trec pragul pot beneficia de ședințe de masaj, kinetoterapie, terapie cu un medic psiholog. Voluntarii care au realizat acest centru atât de necesar pentru persoanele cu dizabilități ar trebui să fie un exemplu demn de urmat pentru noi toți. – a transmis Lorand Toth, reprezentantul USR.

La eveniment a participat și prefectul Stelian Dolha, care a precizat că ”sunteți un exemplu pentru comunitatea noastră. Cred că așa trebuie să dăruim cu toții. Acesta este marele mesaj pe care ar trebui să îl înțelegem și să-l ducem mai departe”.

4 views
bookmark icon

Write a comment...

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.