FOTO: Centrul de vaccinare amenajat de Primăria Bistrița, pregătit să-și deschidă porțile

 -  -  31014


Centrul de vaccinare împotriva COVID-19 amenajat de Primăria municipiului Bistrița la sediul Serviciului Voluntar pentru Situații de Urgență este pregătit să-și deschidă porțile, a anunțat primarul Ioan Turc. Potrivit acestuia, centrul beneficiază de toate dotările necesare și va fi funcțional începând cu data de 15 februarie.

Cu toate că inițial se anunțase că în acest centru vor fi imunizați doar angajații din sistemul de învățământ, în cele din urmă s-a renunțat la această idee și în acest centru se vor putea vaccina toate persoanele care se încadrează în cea de-a doua etapă.

”Aici vor fi imunizate cu vaccin AstraZeneca persoanele cu vârste între 18 și 55 de ani, bolnavii cronici, dar și angajați ai unor servicii considerate esențiale, iar programul va fi între orele 08.00 și 20.00, de luni până sâmbătă. Înscrierea la vaccinare împotriva COVID-19 se poate relua începând de mâine, 10 februarie, prin modalităţile deja cunoscute, atât prin intermediul platformei electronice, medicul de familie/ curant, cât şi prin call center, la numărul unic 021/414.44.25 sau la numărul de suport pentru județul nostru, disponibil pe platforma de informare: vaccinarecovid.gov.ro”, a declarat primarul Ioan Turc.

Pe lângă acest punct de vaccinare, la nivelul municipiului Bistrița mai există încă două astfel de centre, cu trei fluxuri de vaccinare. Unul, cu două fluxuri de vaccinare este amenajat la Policlinica Bistrița, în vreme ce altul, cu un flux de vaccinare, este amenajat la un cabinet medical privat din oraș.

În plus, potrivit autorităților, tot de la data de 15 februarie, un alt centru de vaccinare ar urma să devină operațional și în orașul Beclean, acesta fiind amenajat într-un container amplasat în curtea Spitalului Orășenesc Beclean. Și în acest centru se va folosi vaccinul AstraZeneca.

3 notes
139 views
bookmark icon

One thought on “FOTO: Centrul de vaccinare amenajat de Primăria Bistrița, pregătit să-și deschidă porțile

    Write a comment...

    Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *