FOTO: Centrul de zi pentru persoane vârstnice de pe strada Octavian Goga a fost finalizat

 -  -  11217


Primăria Bistrița a recepționat vineri, în prezența primarului Ioan Turc și a altor specialiști din cadrul instituției, lucrările la noul Centru de zi pentru persoane vârstnice de pe strada Octavian Goga, investiție care a presupus reabilitarea și modernizarea unui fost punct termic.

Noul centru a fost construit cu fonduri europene, prin intermediul Programului Operațional Regional, valoarea totală a investiției fiind de 2,9 milioane lei, din care 2,2 milioane fonduri europene.

Activitățile pe care le propune Centrul de zi pentru persoane vârstnice: să informeze cu privire la drepturile prevăzute de actele normative în vigoare, să organizeze excursii, vizite, jocuri de societate, activități cultural-artistice, să ofere suport social în caz de îmbolnăvire, să-i ajute pe beneficiari în rezolvarea unor probleme administrative, să desfășoare activități practice, consiliere psihologică, socio-terapie, precum și kinetoterapie și asigurarea asistenței medicale primare”, a explicat primarul Ioan Turc.

Obiectivul general al proiectului îl reprezintă prevenirea automarginalizării și excluziunii sociale a persoanelor vârstnice, în vederea creșterii interacțiunii sociale și, implicit, a calității vieții pentru grupul țintă. Activitățile vor avea loc atât în interiorul centrului, cât și în exteriorul lui, cu accent pe relațiile de comunicare interpersonale.

Capacitatea totală a centrului este de 56 locuri, urmărindu-se creșterea calității vieții pentru aproximativ 500 de persoane vârstnice, prin asigurarea accesului la servicii sociale specifice centrului de zi, în termen de 5 ani de la finalizarea proiectului.

1 notes
342 views
bookmark icon

Write a comment...

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *