FOTO: Ceremonial militar la Secția de Pompieri Năsăud, cu prilejul împlinirii a 30 de ani de la înființarea subunității

Cu ocazia împlinirii a 30 de ani de la înființarea Secției de Pompieri Năsăud, vineri, la sediul subunității de pompierii militari din orașul academicienilor, a avut loc un ceremonial militar.

La eveniment au participat vicepreședintele Consiliului Județean Bistrița – Năsăud,  Camelia Tabără, primarul orașului Năsăud, Dorin Vlașin, și alte oficialități locale, precum și parteneri ai Inspectoratului pentru Situații de Urgență ”Bistrița” al județului Bistrița – Năsăud.

Trecută printr-un amplu proces de modernizare în ultimii ani, Secția de Pompieri Năsăud este astăzi una din cele mai bine organizate subunități din țară, încadrată cu personal profesionist, ofițeri, subofițeri și soldați – pompieri profesioniști, cu tehnică de intervenție de ultimă generație, aflată în permanent proces de adaptare la nevoile cotidiene.

De la înființarea subunității și până în prezent, pompierii salvatori au gestionat 19.132 de situații de urgență, dintre care 16.032 au fost cazuri medicale prespitalicești gestionate de echipajul de prim ajutor SMURD. Cel puțin tot atâtea persoane au primit sprijin de la echipajele profesioniste ale pompierilor militari în momente grele, de cumpănă, provocate de diverse situații de urgență.

”Pompierii militari năsăudeni au demonstrat o pregătire fără cusur și merită din plin aprecierile noastre. Prin devotamentul și profesionalismul dovedite zi de zi, pompierii năsăudeni și-au câștigat respectul comunității din orașul academicienilor și împrejurimi. Acest moment aniversar ne oferă ocazia de a le adresa cele mai calde felicitări, urări de sănătate, putere de muncă și succes în îndeplinirea misiunilor”, a transmis ISU Bistrița-Năsăud.