Cele mai citite știri

FOTO: Chef Nina Rus, la Ziua naţională a produselor agroalimentare româneşti de la București

 -  - 


Chef Nina Rus s-a aflat zilele acestea la București și a participat la târgul organizat de Ministerul Agriculturii și Dezvoltării Rurale pentru a marca Ziua naţională a produselor agroalimentare româneşti. 

Din inima Bistriței, familia Rus a venit la târgul din curtea MADR cu binecunoscutele produse din păstrăv, precum: icre, păstrăv afumat, zacuscă de păstrăv, conserve din fructe și legume. Păstrăvii sunt crescuți în ape reci de munte în mod natural și de aceea își păstrează proprietățile calitative deosebite, iar acest lucru face ca produsele să fie de o calitate superioară și cu un gust unic, fără conservanți sau aditivi”, a transmis Ministerul Agriculturii și Dezvoltării Rurale. 

Anul acesta, Ministerul Agriculturii și Dezvoltării Rurale a lansat o amplă campanie de promovare a produselor agroalimentare româneşti şi de creştere a accesului românilor la alimentele de calitate obţinute pe plan local, sub denumirea „Produs românesc – Bun pentru tine, bine pentru fiecare!”.

Produsele româneşti trebuie să ocupe vitrinele magazinelor şi să umple mesele consumatorilor pentru că sunt extraordinar de bune, iar producătorii noştri valoroşi ştiu să le pregătească şi o fac cu mult suflet. Noi trebuie să fim stăruitori în a ne păstra tradiţiile şi să consumăm ceea ce produce pământul, avem un patrimoniu gastronomic extrem de bogat pe care nu trebuie să-l neglijăm. Vă îndemn pe toţi să faceţi ca mine: să mâncaţi româneşte!”, a declarat ministrul Agriculturii şi Dezvoltării Rurale, Petre Daea.

Astfel, în perioada 8 – 10 octombrie 2022, la nivelul întregii ţări, au fost organizate peste 100 de târguri şi evenimente.

Și în județul Bistrița-Năsăud a fost marcată Ziua națională a produselor agroalimentare românești. În municipiul Bistrița, în perioada 7 – 9 octombrie, a fost organizată o ediție festivă a târgului ”Produs în Bistrița-Năsăud” la care au luat parte producători locali.

La 10 octombrie, în fiecare an, este sărbătorită Ziua naţională a produselor agroalimentare româneşti, instituită prin Legea 168/2017. Prima ediţie a acestei zile a fost organizată în anul 2017.

 

422 views
bookmark icon

Write a comment...

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.