FOTO: Cinci noi autospeciale au intrat în dotarea Serviciului Județean de Ambulanță Bistrița-Năsăud

 -  -  1595


Parcul auto al Serviciului Județean de Ambulanță Bistrița-Năsăud s-a mărit, în dotarea unității intrând 5 noi autospeciale destinate intervențiilor medicale. 

”În cadrul Proiectului “Îmbunătățirea Capacității de intervenție la Urgențele Medicale, Regiunea Nord-Vest”, aparținând POR 2014-2020”, derulat de Guvernul României prin Ministerul Sănătății, Departamentul pentru Situații de Urgență și IGSU, Serviciul de Ambulanță al județului Bistrița-Năsăud a mai fost dotat cu 5 autospeciale de intervenție medicală, tip B1/B”, anunță reprezentanții instituției.

Cele 5 autospeciale sunt special echipate pentru echipajele care au în componență medic (B1) sau asistent medical (B2).

Ambulanțele sunt toate Volkswagen Transporter, cu motor de 2.000 cmc și 150 CP, tracțiune 4×4, cutie de viteză automată.

Noile autosanitare vor înlocui o parte din ambulanțele uzate, atât în Stația Centrală Bistrița, cât și în Substațiile Beclean, Năsăud și Punctul de Lucru Teaca.

La finalul celui de-al treilea trimestru al anului 2019, potrivit un raport al Serviciului Județean de Ambulanță Bistrița-Năsăud, numărul total de km parcurși de ambulanțe a fost de 409.278 km, cu 2,7% mai mult decât nr. de km înregistrat în cel de-al doilea trimestru al anului 2019. În plus, parcul auto al instituției se confruntă cu o serie de probleme tehnice:

La finele anului trecut, în Bistrița-Năsăud au mai sosit 5 ambulanțe de urgență tip B1/B2, tracțiune 2×4, Renault Master. De asemenea, în vara acestui an, județului Bistrița-Năsăud i-a mai fost repartizată o autospecială de intervenție tip C2, special echipată pentru echipajele care au în componență medic.

0 notes
720 views
bookmark icon

Write a comment...

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *