Ultimele noutati

FOTO: Circa 1.400 de școlari vor primi informații utile de la polițiști în cadrul programului “Şcoala siguranţei Tedi”

Și în acest an, în Bistrița-Năsăud continuă programul educativ – preventiv “Şcoala siguranţei Tedi” – implementat la nivel naţional de către Inspectoratul General al Poliţiei Române, în parteneriat cu Ministerul Educaţiei Naţionale şi compania Maspex Romania.

Programul este dedicat elevilor de clasa I şi are în vedere mai multe teme: siguranţa în drum spre şcoală (cu accent pe siguranţa rutieră), siguranţa acasă şi siguranţa în şcoală şi în excursie.

Poliţiştii desfăşoară activităţi punctuale în şcolile din judeţ pe aceste teme. Pentru o mai mare eficienţă a acestor activităţi, la clasele I din şcolile înscrise în proiect sunt prezenţi poliţiştii din cadrul Compartimentului de Analiză şi Prevenire a Criminalităţii, poliţişti de ordine publică şi din cadrul Serviciului Rutier” au precizat reprezentanții Inspectoratului Județean de Poliție Bistrița-Năsăud.

În program s-au înscris 50 de unităţi şcolare cu 80 de clase I, beneficiari la sfârşitul anului şcolar, fiind aproximativ 1.400 de şcolari.

În cursul săptămânii trecute, precum şi în această săptămână, poliţiştii din cadrul Compartimentului de Prevenire şi Serviciului Rutier au discutat cu elevii de clasa I din cadrul “Colegiului Naţional Liviu Rebreanu” Bistriţa, precum şi cu cei de la Şcoala Gimnazială “Avram Iancu” Bistriţa.

De asemenea, poliţiştii Postului de Poliţie Nimigea de Jos şi cei ai Postului de Poliţie Romuli au fost prezenţi şi ei pe plan local cu activităţi pe temele menţionate.Caricatură

Ziar de Bistrita