Eveniment

FOTO: Clujean bănuit de contrabandă cu țigarete și alcool, reținut de polițiștii din Bistrița-Năsăud

 -  - 


Un bărbat din județul Cluj a fost reținut de polițiștii Serviciului de Investigare a Criminalității Economice din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Bistrița-Năsăud, acesta fiind cercetat într-un dosar de contrabandă cu alcool și țigarete. 

Potrivit IPJ Bistrița-Năsăud, la data de 8 noiembrie, polițiștii au descins la locuința bărbatului, care are 65 de ani și este din localitatea Cuzdrioara, județul Cluj.

”În urma percheziției, în interiorul a 4 autoturisme și o autoutilitară ce aparțin bărbatului de 65 de ani, au fost descoperite și ridicate în vederea continuării cercetărilor 97.360 de țigarete fără timbre sau banderole fiscale românești. De asemenea, în interiorul imobilului a fost descoperită cantitatea de 208 litri băuturi spirtoase și lichid incolor cu miros specific de alcool, deținută în afara antrepozitului fiscal. Totodată, pe parcursul activităților investigative desfășurate ieri, în apropierea locuinței, polițiștii au observat un autoturism condus de un bărbat care, în momentul în care a văzut polițiștii, a fugit, abandonând autoturismul. În interiorul acestuia, polițiștii au mai descoperit cantitatea de 1040 litri alcool etilic ambalat în sticle din plastic, deținută în afara antrepozitului fiscal”, se arată într-un comunicat de presă al IPJ Bistrița-Năsăud.

Bărbatul de 65 de ani a fost condus la sediul Poliției, iar în urma audierilor, a fost reținut pentru 24 de ore.

În prezent, acesta se află în arestul Inspectoratului de Poliție Județean Bistrița-Năsăud, urmând a fi prezentat Parchetului de pe lângă Judecătoria Beclean, în vederea dispunerii unei noi măsuri preventive.

Cercetările continuă sub aspectul comiterii infracțiunilor de contrabandă, faptă prevăzută și pedepsită de Legea 86/2006 privind Codul vamal al României.

La activități au participat și polițiști criminaliști din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Bistrița-Năsăud.

66 views
bookmark icon

Write a comment...

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.