FOTO: Consolidări vegetative pe râurile Someșul Mare și Anieș

 -  -  972Angajații Sistemului de Gospodărire a Apelor Bistrița-Năsăud execută o serie de lucrări de consolidări vegetative pe râul Someșul Mare în localitățile Șanț, Braniștea și Rebrișoara. De asemenea, astfel de lucrări pentru stoparea eroziunilor malurilor se fac și pe râul Anieș, potrivit Administrației Bazinale de Apă Someș-Tisa (ABAST).

”Realizăm punctual acest tip de lucrări, pe tronsoane relativ scurte, prin tehnici ecologice, fie din fascine, fie prin realizarea unor gărdulețe vegetative, care sunt stabilizate cu piatră brută și bolovani de râu. Înverzirea nuielelor din fascine, dezvoltarea diverselor specii de plante pe structura amenajată și menținerea ulterioară a stratului vegetal format protejează malurile împotriva eroziunii și fixează versanții”, explică specialiștii ABAST.

Astfel de lucrări au mai fost realizate și în alte zone ale județului, evoluția acestui tip de protecție în caz de inundații a populației și a obiectivelor socio-economice putând fi observată în imaginile de mai jos:

✅ Angajații Sistemului de Gospodărire a Apelor Bistrița-Năsăud execută o serie de consolidări vegetative pe râul Someșul…

Publicată de Apele Române Someș-Tisa pe Duminică, 9 august 2020
0 notes
97 views
bookmark icon

Write a comment...

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *