FOTO: Continuă pregătirea militarilor pentru misiunea din teatrul de operații din Afganistan

 -  -  1062


Gestionarea accesului de persoane și autovehicule în Baza Aeriană Kandahar constituie una din principalele misiuni pe care militarii Batalionului 812 Protecția Forței ”Șoimii Carpaților” le vor îndeplini pe timpul participării la misiunea Resolute Support din Afganistan.

Sub deviza ”Instruiește-te așa cum vei lupta”, infanteriștii din cadrul Companiei 4 Protecția Forței, comandată de locotenent Florin Rus, continuă procesul de pregătire, în facilitățile Centrului de Instruire Întrunită ”Getica” din Cincu, pentru a fi în măsură să facă față tuturor provocărilor specifice misiunii pe care o vor îndeplini în teatrul de operații” a precizat cpt. Andreea Bîrzu.

Securizarea permanentă a punctului de acces în bază, prin verificarea întregului personal și a tuturor vehiculelor care tranzitează zona, conform procedurilor și tehnicilor specifice, a constituit principalul reper al instrucției desfășurate de către militarii Companiei 4 Protecția Forței ”Draco”.

Percheziționarea și legitimarea persoanelor, cu respectarea tradițiilor și culturii afgane, cunoașterea expresiilor uzuale în limba engleză și pashtu, pentru deconflictizarea diferitelor situații dificile care se pot ivi în relaționarea cu populația locală, au reprezentat principalele provocări pentru asigurarea unui flux continuu în cadrul punctului de acces în bază.

”În urma antrenamentelor executate atât în cazarmă cât și în poligoanele de instrucție, folosindu-ne de experiența militarilor care au mai executat misiuni similare, sunt convins că suntem pregătiți pentru îndeplinirea cu succes a tuturor sarcinilor care ne vor fi încredințate pe timpul dislocării în teatrul de operații din Afganistan” a completat locotenent Florin Rus.

Foto: Bungărdean Radu

0 notes
187 views
bookmark icon

Write a comment...

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *