FOTO: Cristian Niculae, reconfirmat în fruntea Organizației Municipale PSD Bistrița

 -  -  1316Peste 300 de social-democrați au participat la Conferința Organizației Municipale PSD Bistrița, eveniment care s-a desfășurat joi, la Palatul Culturii din municipiu. 

În timpul conferinței, liderii politici din cadrul PSD Bistrița-Năsăud s-au adresat celor prezenți în sala Palatului Culturii și le-au vorbit despre situația actuală din România, despre poziția PSD în contextul ultimelor schimbări politice, dar le-au reamintit acestora și realizările din plan local și, în egală măsură, au recunoscut că au fost făcute și greșeli pentru care cetățenii i-au taxat la alegerile precedente.

Primul care a ținut un discurs în fața celor peste 300 de participanți a fost președintele organizației județene a partidului, Emil Radu Moldovan, care a spus că ”e un moment foarte important în viața fiecărei organizații o astfel de întâlnire, întrucât, în cadrul adunării de dare de seamă și alegeri, prezentăm ceea ce am reușit să facem din ceea ce ne-am propus, de asemenea, ceea ce gândim pentru perioada următoare și, conform statutului, alegem și conducerea organizației pentru perioada următoare”. În continuarea discursului său, președintele PSD Bistrița-Năsăud le-a vorbit celor prezenți despre unul dintre cele mai recente subiecte din sfera politică națională – moțiunea de cenzură împotriva Guvernului Orban, apreciind că ”e o situație specială, unică în istoria post-decembristă a României și asta din cauza evenimentelor din ultimele 3 luni”. 

De asemenea, Emil Radu Moldovan a făcut și o radiografie a investițiile realizate de Consiliul Județean Bistrița-Năsăud la nivelul municipiului Bistrița, atât din bugetul județului, cât și din fonduri europene și guvernamentale. Moldovan a afirmat că, în Bistrița, în ultimii 8 ani, s-au investit 164 de milioane de euro, sume importante de bani, de circa 46 de milioane de euro, fiind investite în sistemul medical și în dotarea și modernizarea Spitalului Județean de Urgență Bistrița. Moldovan a reamintit și că instituțiile culturale din municipiu își desfășoară activitatea în clădiri moderne și în condiții civilizate.

De asemenea, Moldovan nu s-a sfiit să recunoască că de-a lungul anilor au fost făcute și mule greșeli, un exemplu considerând că este și pârtia de schi de pe Dealul Cocoș. ”Pârtia de la Bistrița nu era o prioritate”, a spus Moldovan. Totodată, liderul social democraților din județ a afirmat că un regret al său este că administrația locală nu s-a implicat în susținerea activității sportive. ”Unul dintre marile puncte negre ale administrației municipale este lipsa de interes pentru sport. Mari puncte negre ale Consiliului Local și ale Primăriei Bistrița”, a transmis Moldovan.

Totodată, în cadrul conferinței, Cristian Niculae – șeful PSD Bistrița și candidatul PSD la fotoliul de primar al Bistriței, s-a adresat celor prezenți și le-a prezentat raportul de activitate al organizației din perioada în care el s-a aflat la conducerea acesteia, afirmând că anul 2019 a reprezentat ”o lecție electorală”, însă are convingerea că ”din vară se vor schimba foarte multe lucruri”.

Niculae a precizat că în anul 2020, PSD Bistrița trebuie să aibă în vedere două coordonate importante care să ghideze organizația în acțiunile viitoare: ”reforma și comunicarea . În 2020 urmează două examene de importanță majoră. Alegerile locale și cele parlamentare. Trebuie să ne pregătim pentru aceste examene mai bine decât am făcut-o în anii trecuți și să avem curajul să facem ceea ce românii așteaptă de la toată clasa politică, nu doar de la PSD – reforma”.

După aproximativ două ore, timp în care au fost susținute discursuri și au fost prezentate date din activitatea PSD Bistrița, s-a trecut la alegerea și validarea noii structuri a Organizației Municipale PSD Bistrița.

Astfel, Cristian Niculae a fost reales în funcția de președinte al PSD Bistrița, în vreme ce Andrei Kozuk va ocupa funcția de președinte executiv al organizației municipale, iar Viorel Ința va fi secretarul executiv al organizației.

De asemenea, au fost aleși și 7 vicepreședinți: Alina Filip, Marsinieta Vaida, Alexandru Bria, Horațiu Ioan Gherman, Adrian Solcan, Adrian Bechiș și Vamanu Dumitru. Conform statutului, au fost aleși și un număr de 9 membri în Biroul Politic Municipal.

În prezent, PSD Bistrița are la nivel de municipiu 57 de organizații locale, fiecare dintre acestea având între 20 și 70 de membri. În total, Organizația Municipală PSD Bistrița numără circa 1.800 de membri activi.

0 notes
441 views
bookmark icon

Write a comment...

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *