FOTO: Cristina Iurișniți, la inaugurarea bibliotecii din Arcalia: ”La 30 de ani de la Revoluție, societatea civilă se implică și reușește să aducă schimbarea!”

 -  -  1335


Rafturi mult așteptate cu cărți îi așteaptă pe copiii și chiar și pe adulții din localitatea Arcalia, întrucât aici a fost inaugurată o bibliotecă, la amenajarea căreia au contribuit mai mulți factori.  

 

La începutul lunii noiembrie, comunitatea civică RO100 Bistrița, în parteneriat cu Școala Gimnazială Șieu Măgheruș și cu sprijinul Parohiei Ortodoxe Arcalia, au demarat proiectul „Raftul cu povești” – amenajare și dotare bibliotecă în localitatea Arcalia.

Mai multe persoane s-au alăturat acestui proiect, astfel că la mai bine de o lună de la lansare, proiectul a fost finalizat, iar biblioteca din Arcalia a fost inaugurată duminică.

Printre cei care au contribuit la dotarea cu cărți a bibliotecii s-a numărat și deputatul Cristina Iurișniți, care a participat la inaugurarea bibliotecii și a postat ulterior un mesaj pe pagina personală de pe o rețea de socializare:

Felicitări România 100 , preotului Ovidiu Toma din Șieu Măgherus și directorului Bibliotecii județene George Coșbuc Bistrița- Năsăud pentru implicare! Rafturi mult așteptate cu cărți îi așteaptă pe copiii din Arcalia care datorită unor oameni cu suflet mare, cărora le pasă de ce se întâmplă în jurul lor, le pasă de viitorul copiilor noștri, au demarat, organizat și finalizat un proiect educațional care schimbă comunități, mentalități aducând acces la educație și cultură. În calitate de profesor m-am alăturat acestui proiect care se încadrează perfect cu Programul național „România citește” pe care l-am votat în Camera Deputaților!”, a spus Cristina Iurișniți, care a completat că „Raftul cu povești” este un proiect care poate fi replicat în multe comunități.

Întreaga activitate de amenajare a bibliotecii din Arcalia s-a realizat prin munca voluntară a membrilor Platformei RO100 Bistrița, a preotului paroh Ovidiu Toma și a oamenilor din sat.

În cadrul evenimentului de inaugurare a bibliotecii, a avut loc și un concert de colinde susținut de corul de elevi al Școlii Gimnaziale Șieu-Măgheruș.

0 notes
460 views
bookmark icon

Write a comment...

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *