FOTO: Culegători de afine și ciuperci, sancțiuni de jandarmii din Colibița

 -  -  2672


Mai multe persoane care au intrat ilegal cu autovehiculele într-un fond cinegetic și care intenționau să culeagă afine și ciuperci au fost sancționate de către jandarmii montani din Colibița, informează Inspectoratul de Jandarmi Județean Bistrița-Năsăud.

”În această dimineață, jandarmii din cadrul Postului Montan Colibița au fost sesizați cu privire la faptul că mai multe autovehicule au intrat în fondul cinegetic, pe drumul forestier Repedea, în zona numită Tănoguri.
Jandarmii montani au depistat la fața locului patru autoturisme aflate pe raza fondului cinegetic, încălcându-se astfel prevederile legii nr. 407 din 2006, a vânătorii și a protecției fondului cinegetic. Totodată, la fața locului jandarmii au depistat 12 persoane care recoltau produse nelemnoase (afine și ciuperci), încălcându-se astfel prevederile legii nr. 171 din 2010, privind stabilirea și sancționarea contravențiilor silvice”
, se arată într-un comunicat de presă al Jandarmeriei Bistrița-Năsăud.

Jandarmii au aplicat amenzi în valoare de 4.000 de lei, pentru circulația cu mijloace auto în fondul cinegetic, fără acordul gestionarului. De asemenea, au fost aplicate 8 avertismente scrise pentru recoltarea ilegală de produse nelemnoase.

0 notes
1797 views
bookmark icon

Write a comment...

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *