Cele mai citite știri

FOTO: Cum va arăta, la finalul lucrărilor, podul din lemn de la Sângeorz-Băi

 -  -  3463


În orașul Sângeorz-Băi continuă lucrările de construcție a celui mai lung pod din lemn stratificat din România, realizat de compania Silvania Internațional din Lunca Ilvei. 

Jurnaliștii de la Forestmania.ro au publicat noi imagini cu șantierul de la Sângeorz-Băi, dar și fotografii în care se vede cum va arăta această investiție la finalul lucrărilor:

FOTO: Facebook – Forestmania
FOTO: Facebook – Forestmania
FOTO: Facebook – Forestmania
FOTO: Facebook – Forestmania
FOTO: Facebook – Forestmania
FOTO: Facebook – Forestmania
FOTO: Facebook – Forestmania
FOTO: Facebook – Forestmania

”Silvania Internațional continuă lucrările la cel mai lung pod din lemn din România. (…) E ceva superb! Acest pod arată că utilizarea lemnului în infrastructură este posibilă. Vorbim despre o resursă locală, despre valorificarea superioară a lemnului, despre tradiție și inovație. Dar și despre implicarea administrației locale în astfel de proiecte. Iată că se poate! Felicitări arhitectului Daniel Sâdor, felicitări Primăriei Sângeorz-Băi, felicitări MIS Grup! Abia așteptăm să venim la inaugurare!”, au transmis cei de la forestmania.ro.

Investiția în construcția acestui pod face parte dintr-un proiect derulat de Primăria orașului Sângeorz-Băi cu ajutorul fondurilor europene, valoarea totală a proiectului  fiind de circa 5 milioane de euro. În principal, podul va fi destinat traficului ciclist și pietonal, dar ocazional va putea fi folosit și de mașinile de până la 3,5 tone. Practic, podul va uni două piste de biciclete, totalizând un traseu de 6 km de promenadă pe malul râului Someș.

Specialiștii companiei Silvania International spun că acesta este singurul pod din țară realizat din grinzi lamelare din molid românesc, podul având forma literei S. Pentru acest proiect, constructorul oferă o garanție de jumătate de secol.

FOTO/VIDEO: Cel mai lung pod din lemn stratificat din România se construiește la Sângeorz-Băi

3463 views
bookmark icon

Write a comment...

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.