FOTO: Dealul Cocosului vs. Dealul Budacului – linişte apăsătoare vs. distracție – milioane de euro vs. zero lei

 -  -  7352


”Alungați” de pe pârtia de schi Cocoș, unde nu se mai poate schia din cauza temperaturilor ridicate, bistrițenii au ales totuși să nu rateze distracția și relaxarea de duminică. Din nou, în număr mare au optat pentru Dealul Budacului, acolo unde distracția nu constă nimic, este de părere consilierul local Diana Morar.

Astăzi, duminică, zi liberă, la ora 15:00: Dealul Cocosului vs. Dealul Budacului – linişte apăsătoare vs. distracție – 7 milioane de euro vs. Zero lei.

Bistrițenii au ales că în fiecare an, să își petreacă timpul liber în Weekend pe Dealul Budacului, fiind prezenți în număr mare spre încântarea copiilor aflați la săniuş.

Mașinile nu conteneau să sosească pentru a scoate familiile la distracție, astfel încât s a creat în vârful dealului o parcare ad hoc.

Taţii și copilașii urcau și coborau pe întreg traseul oferit de deal, cu săniuțe mai mult sau mai puțin convenționale. Mamele așteptau în vârful pârtiei cu sandvișuri și ceai copilașii rumeni în obraji și fericiţi. Și pentru ca distracția ce nu costă nimic din Dealul Budacului este o adevărată tradiție pentru bistrițeni, un antreprenor mai inspirat s-a și înființat cu o mică tarabă în parcarea improvizată unde oferea vin fiert doritorilor. 

Am plecat cu chiotele de bucurie ale copiilor rămase în minte și cu sentimentul că lucrurile simple sunt cele mai de valoare” a precizat Diana Morar.

În tot acest timp, pârtia de schi din Dealul Cocoșului, investiție recent deschisă de autoritățile locale, era goală, cu totul că pentru acest obiectiv s-au cheltuit milioane de euro.

Pe pârtia struțului din Dealul Cocosului domnea o linişte de neclintit nici măcar de câțiva schiori cu schiurile pe umăr scrutând înspre pârtia mai mult plină de noroi.

În parcarea amenajată erau câteva mașini care întorceau înapoi spre casă, după ce oamenii s-au convins cu ochii lor ca minunea de 7 milioane de euro nu a durat nici măcar cât o minune: trei zile.

A ținut doua și jumătate, iar o parte din cei poposiți acolo au rămas la un ceai schimbând impresii de dezamăgire.

Lipsește cel mai important element pentru a defini o pârtie: zăpada. Și asta chiar dacă acel deal deține o omologare pe hârtie care îi schimba numele în pârtie de schi. În zadar!

Chiar dacă au curs și vor mai curge râuri de cerneala pentru fastul și tam tam-ul cu care a fost și este promovată aceasta investiție păguboasă, iar vocile au fost și pro și contra, un lucru e cert: mulţi locuitori ai orașului Bistriţa, oameni simpli, tineri, bătrâni nu cunosc faptul că în Orașul lor Bistriţa, administrația PSD a construit din accesarea unui credit bancar în numele lor și pe care va trebui să îl restituie toți cetățenii și cei care știu și cei care nu știu, o pârtie de schi fără zăpada. Și asta fără ca PSD să întrebe acești cetățeni dacă pot accesa un astfel de credit pe spinarea lor” a mai scris consilierul Diana Morar pe pagina personală de Facebook.

7 bookmark
0 notes
77 views
bookmark icon

Write a comment...

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.