FOTO: Deputatul Ionuț Simionca, în Washington, la reuniunea Reţelei Transatlantice a Tinerilor Parlamentari

 -  -  3284


Camera Deputaților a României informează că în perioada 6 – 9 mai 2018, la Washington DC, Statele Unite ale Americii, a avut loc reuniunea Reţelei Transatlantice a Tinerilor Parlamentari – TU40, organizată de Reţeaua Tinerilor Parlamentari din Parlamentul European – EU40 şi Biroul de legătură al Parlamentului European cu Congresul SUA şi care a reunit tineri membri din Parlamentul European, din parlamente ale statelor membre ale Uniunii Europene şi din Congresului Statelor Unite ale Americii, cu scopul de a contribui la întărirea relaţiilor transatlantice.

Din partea Camerei Deputaţilor, la reuniune a participat, alături de alți deputați, și parlamentarul bistrițean Ionuț Simionca.

Temele abordate în cadrul întâlnirilor au vizat ultimele evoluţii ale relaţiilor transatlantice, perspectivele cooperării transatlantice în domeniile comerţ şi economie, ultimele evoluţii în politica SUA, contextul economic şi social, reforma fiscală, evoluţiile la nivelul opiniei publice în SUA, în raport cu principalele partide politice, campaniile electorale în sistemul american etc.

Pe parcursul discuţiilor, a fost evidenţiat ataşamentul faţă de continuarea şi întărirea legăturilor transatlantice, fondate pe valori şi principii comune. Ca aliaţi naturali şi apropiaţi, SUA, pe de o parte, şi Uniunea Europeană şi statele sale membre, pe de altă parte, au acţionat, permanent, pe baza unei intense cooperări.

3 bookmark
0 notes
9 views
bookmark icon

Write a comment...

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.