FOTO: Deșeurile abandonate pe Valea Măgurii din comuna Rodna, în atenția ADI Deșeuri Bistrița-Năsăud

 -  -  1596


Situația deșeurilor abandonate pe Valea Măgurii din comuna Rodna a ajuns în atenția conducerii Asociației de Dezvoltare Intercomunitară (ADI) Deșeuri Bistrița-Năsăud. Directorul instituției, Cristian Niculae, și inspectorii din cadrul Corpului de Control s-au deplasat în această comună pentru a discuta cu oamenii, dar i-a avertizat că se vor aplica și sancțiuni dacă acest fenomen persistă.

”În contextul în care comuna Rodna se confruntă cu un fenomen de abandon al deșeurilor pe Valea Măgurii, am considerat că prima măsură pe care trebuie să o avem în vedere este un dialog cât mai constructiv și orientat pe soluții cu cetățenii din această zonă. Astfel, împreună cu primarul Valentin Grapini și viceprimarul Iosif Partene, alături de inspectorii din cadrul Corpului de Control al ADI Deșeuri Bistrița-Năsăud, ne-am deplasat în această comunitate pentru a discuta cu oamenii, pentru a-i informa ce trebuie să facă cu deșeurile și pentru a-i conștientiza despre pericolul pe care-l reprezintă pentru sănătatea noastră și a copiilor noștri poluarea cu deșeuri a apelor din județ. I-am atenționat totodată că, dacă acest fenomen persistă, vom trece la sancționarea celor vinovați pentru aceste fapte”, a declarat Cristian Niculae.

În această perioadă, pentru a explica oamenilor ce trebuie să facă cu deșeurile, inspectorii Corpului de Control al ADI Deșeuri Bistrița-Năsăud derulează acțiuni de informare și conștientizare la nivelul întregului județ.

”Suntem conștienți că este nevoie de timp pentru rezolvarea acestei probleme, dar prezența constantă și periodică în mijlocul comunităților județului nostru a inspectorilor Corpului de Control va corecta lucrurile greșit făcute în domeniul gestionării deșeurilor”, a adăugat sursa citată.

Situația deșeurilor din comuna Rodna a ajuns și în atenția prefectului județului Bistrița-Năsăud, Stelian Dolha. La finele săptămânii trecute, și acesta s-a deplasat la Rodna și a purtat discuții cu primarul și viceprimarul comunei. În vederea rezolvării situației cu care se confruntă comuna Rodna, autoritățile au luat în calcul amplasarea unor plase metalice în zona pârâului Măgurii și montarea unor camere de supraveghere în această zonă problematică.

1380460cookie-checkFOTO: Deșeurile abandonate pe Valea Măgurii din comuna Rodna, în atenția ADI Deșeuri Bistrița-Năsăud
0 notes
721 views
bookmark icon

Write a comment...

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.