FOTO: Dezastru ecologic pe malul râului Bistrița Ardeleană. Prefectul: ”Este imperios necesar să conștientizăm populația asupra urmărilor pe care depozitarea deșeurilor în natură le are asupra mediului”

 -  -  11247


Mormane de gunoaie au fost identificate pe malul râului Bistrița Ardeleană de reprezentanți ai societății civile, care l-au dus pe prefectul Stelian Dolha să vadă dezastrul. La rândul său, acesta a concluzionat că este absolut necesară demararea unor acțiuni de conștientizare a populației cu privire la urmările pe care depozitarea deșeurilor în natură le are asupra mediului.

M-am deplasat în teren, împreună cu Cristian Țetcu, reprezentant al societății civile, unde am identificat pe râul Bistrița Ardeleană zone masiv afectate de depozitarea ilegală a deșeurilor și am constatat gravitatea problemelor poluante de pe albia râului. În Sărata, de pildă, este îngrijorător faptul că un cartier întreg nu are nici măcar un tomberon pentru ca deșeurile menajere să poată fi colectate corespunzător de către oamenii din zonă”, a precizat prefectul Stelian Dolha.

Reprezentantul Guvernului în teritoriul este de părere că este necesară demararea unei acțiuni de conștientizare a populației cu privire la urmările pe care depozitarea deșeurilor în natură le are asupra mediului.

”Consider că este imperios necesar să identificăm care sunt cauzele acestui dezastru ecologic în județul Bistrița- Năsăud și, împreună cu instituțiile abilitate, să conștientizăm populația asupra urmărilor pe care depozitarea deșeurilor în natură le are asupra mediului și, implicit, a vieților noastre, dar și să luăm toate măsurile necesare pentru ca acest fenomen să fie stopat până nu este prea târziu. Bistrița-Năsăud este locul în care noi toți trăim și trebuie să avem grijă de el”, a mai spus Stelian Dolha.

1 notes
372 views
bookmark icon

Write a comment...

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *