FOTO: Doamnele și domnișoarele din Bistrița, ”sancționate” cu mărțișoare și felicitări de polițiști

 -  -  161262

Polițiștii bistrițeni au marcat debutul primăverii și au încercat să aducă zâmbete pe chipurile doamnelor și domnișoarelor din Bistrița.

Astfel, vineri, de 1 Martie, polițiștii Compartimentului de Analiză și Prevenire a Criminalității împreună cu polițiștii Serviciului Rutier, cei de la ordine publică, însoțiți de elevi ai școlilor de poliție aflați în stagiul de practică, de elevi ai școlilor gimnaziale din oraș, precum și de membri ai ONG-ului de tineret POV 21, au distribuit mărțișoare și flori doamnelor și domnișoarelor din oraș, atât în calitate de șoferițe, cât și în calitate de pietoni.

Mărțișoarele au fost confecționate de elevii din cadrul Școlilor Gimnaziale nr. 4, 5  și 6 din Bistrița, ai  Colegiului Național ,,Andrei Mureșanu,, Bistrița, precum și de preșcolarii Grădiniței Sociale Benita și ai Grădiniței din Slătinița.

Tot cu acest prilej, au fost distribuite și materiale informative, întrucât în perioada 1 – 8 martie, la nivelul județului Bistrița-Năsăud se derulează campania preventivă ”Femeia – informată și protejată”, prin intermediul căreia se vor desfășura o serie de activități preventive destinate populației județului, cu preponderență femeilor.

Scopul campaniei este creșterea gradului de siguranță a populației țintă formată din persoanele de gen feminin ale comunității și informarea acestora pe paliere cu risc victimal ridicat, cum ar fi infracțiuni contra patrimoniului – furturi, tâlhării, înșelăciuni, violență domestică, siguranță rutieră.

FOTO: IPJ B-N 

16 bookmark

Write a comment...

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.