Ultimele noutati

FOTO: Doi bistrițeni – tată și fiu și-au pierdut viața într-un tragic accident rutier petrecut în județul Suceava

Un grav accident de circulație s-a petrecut astăzi, în jurul prânzului pe DN 2, pe raza comunei Vadu Moldovei, județul Suceava.

O familie a fost distrusă după ce un microbuz și un autoturism marca Dacia au intrat în coliziune, impactul dintre cele două fiind atât de puternic, încât o persoană și-a pierdut viața pe loc.

În autoturism se afla o familie originară din județul Bistrița-Năsăud, tatăl, mama și un copil de 9 ani. Vinovat de producerea accidentului se pare că a fost șoferul microbuzului, care ar fi încercat să efectueze o depășire neregulamentară.

Potrivit Inspectoratului pentru Situații de Urgență ”Bucovina” al județului Suceava ”din impactul dintre un microbuz și un autoturism a rezultat rănirea a patru persoane – șoferul microbuzului, iar din autoturism, o familie formată din trei membri, doi adulți și un copil. La fața locului s-a deplasat modulul SMURD al Detașamentului de Pompieri Fălticeni, cu o autospecială pentru descarcerare și o ambulanță B2, cu sprijinul a două echipaje ale Serviciului de Ambulanță Județean Suceava. Femeia și bărbatul din autoturism au rămas încarcerați, pentru ultimul, din nefericire, declarându-se decesul”.

Inițial, femeia și copilașul acesteia au fost preluațid e echipajele medicale și transportați la unitățile spitalicești din apropiere, însă și copilul a pierdut lupta cu viața, intrând în stop cardiorespirator. Medicii au încercat mai bine de o oră să îl resusciteze, însă fără rezultat, fiind nevoiți să declare decesul.

Mama copilașului este și ea în stare gravă, fiind dusă direct în sala de operații. În continuare, medicii sunt rezervați în privința șanselor de supraviețuire. Potrivit suceavanews.ro este vorba despre soții Dan și Iuliana Popa, de 34 și 38 de ani, din localitatea Bistrița-Bârgăului. 

În schimb, șoferul microbuzului a scăpat doar cu câteva răni, starea sa fiind stabilă. 

Potrivit Centrului Trafic din cadrul Inspectoratului General al Poliției Române, ”cauza producerii accidentului a fost intrarea pe contrasens”. Circulaţia rutieră a fost oprită pe ambele sensuri de mers, în vederea efectuării de cercetări la locului faptei şi acordării de îngrijiri medicale victimelor.

FOTO: Inspectoratul pentru Situații de Urgență ”Bucovina” județul Suceava
Caricatură

Ziar de Bistrita