FOTO: Doi tineri cu rezultate deosebite, exemple pentru noua generație

 -  -  1060


Alexandru Grecu și Sebastian Hărănguș sunt doi tineri din Bistrița-Năsăud cu rezultate deosebite la învățătură, ei fiind dați drept exemple de bune practici de Instituția Prefectului. ”Acești tineri fac cinste județului Bistrița-Năsăud”, a spus prefectul Stelian Dolha.

Cei doi tineri au fost invitați să ia parte la ședința Colegiului Prefectural Bistrița-Năsăud din luna iulie, prilej cu care prefectul i-a prezentat și i-a felicitat pentru întreaga lor activitate.

Primul tânăr prezentat este Alexandru Grecu, absolvent al Liceului de Muzică ”Tudor Jarda” Bistrița, care acum este student în Olanda, la Conservatorul din Amsterdam.

”Talentul m-a ajutat foarte mult la început, prindeam mult mai repede unele abilități și tehnici pentru care alții trebuiau să muncească mai mult ca să le obțină. Doar la asta m-a ajutat talentul. În timp, mi-am dat seama că talentul se cam duce și trebuie să compensez cu munca. Atunci am muncit și asta fac în continuare și o să muncesc toată viața. Sunt mulți copii talentați care merită și ei să ajungă aici și să fie evidențiați, dar poate nu au sprijinul familiei, nu au posibilități financiare și atunci multe talente se pierd. Mie îmi place să cred că sunt în partea norocoasă”, a spus Alexandru Grecu. Acesta a completat că a ales să studieze într-o țară străină pentru că, în timpul competițiilor internaționale la care a participat, a văzut că mentalitatea este alta în străinătate.

Cel de-al doilea tânăr prezentat în ședința Colegiului Prefectural este Sebastian Hărănguș, absolvent al Colegiului Național ”Liviu Rebreanu” Bistrița și al Universtăţii Politehnice din Bucureşti, unde a fost şef de promoţie al Facultăţii de Inginerie Aerospaţială, profil engleză.

”Nu mă așteptam ca realizarea mea să însemne atât de mult pentru județ, pentru oraș sau pentru oamenii din jur. Nu știu dacă altcineva din Bistrița a fost șef de promoție la o universitate mare din țară, dar sunt onorat că sunt aici. Niciodată nu am muncit să fiu șef de promoție, să am 10 pe linie. Am muncit cu gândul să fac lucrurile cât de bine pot și, cu multă șansă și noroc, cât de bine am putut eu a fost cel mai bine. Am intrat în facultatea aceasta puțin orb, dar am descoperit pe parcurs domeniul aviației, dar și istoria bogată a României în aviație”, a spus Sebastian Hărănguș. Acesta a completat că își dorește să rămână în țară și se pregătește să devină controlor de trafic aerian la Administrația Română a Serviciilor de Trafic Aerian ROMATSA.

”Doi tineri merituoși ai județului Bistrița-Năsăud, care ne fac cinste. Îi felicit!”, a spus prefectul Stelain Dolha.

0 notes
185 views
bookmark icon

Write a comment...

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *