FOTO: Două noi centre de vaccinare au fost deschise în Bistrița-Năsăud, unul la Năsăud și unul pe Valea Bârgăului; toate locurile ocupate până pe 21 martie

 -  -  979


Începând cu data de 1 martie, două noi centre de vaccinare împotriva COVID-19 au devenit funcționale în județul Bistrița-Năsăud, pentru imunizarea cu vaccinul produs de compania Pfizer/BioNTech. În cele două centre vor putea fi vaccinate persoanele cu vârsta peste 65 de ani și cele cu boli cronice.

Potrivit directorului Direcției de Sănătate Publică Bistrița-Năsăud, dr. Anca Andrițoiu, cele două noi centre de vaccinare au fost deschise în localitățile Năsăud și Prundu Bârgăului, însă toate locurile disponibile s-au ocupat deja.

”Înscrierea este la maximum. Într-o zi și jumătate nu a mai fost niciun loc liber. În noaptea de 26 spre 27 februarie s-a deschis platforma, lumea a fost pe fază și s-au ocupat locurile în totalitate, atât la centrul din Năsăud, cât și la cel din Prundu Bârgăului. În cele două centre s-au făcut programări până la data de 21 martie, după care începe rapelul, adică încă 21 de zile, pentru care au fost făcute automat programări. După ce mai decurg și cele 21 de zile, probabil că se va da drumul la noi programări”, a explicat dr. Anca Andrițoiu.

În ceea ce privește centrul deschis pe Valea Bârgăului, acesta funcționează în incinta noului dispensar amenajat de Primăria Prundu Bârgăului, după o investiție de 3,8 milioane de lei realizată prin intermediul Programului Național de Dezvoltare Locală.

Am reușit să finalizăm lucrările de construire a noului dispensar medical și astăzi, aici, a fost deschis Centrul de Vaccinare de pe Valea Bârgăului. Cred că sănătatea este bunul nostru cel mai de preț și de aceea mă bucur că am reușit să amenajăm la Prundu Bârgăului cel mai modern dispensar medical de pe Valea Bârgăului. Prin noua investiție va crește calitatea și accesibilitatea la serviciile medicale, fiind un proiect deosebit și așteptat de întreaga comunitate. Mă bucur că am reușit să accesăm finanțarea pentru construirea acestei unități medicale, extrem de necesare pentru comuna noastră și pentru întreaga Vale a Bârgăului. Am închiriat deja mai multe cabinete medicale și în scurt timp, mai mulți medici specialiști vor veni la Prundu Bârgăului pentru a oferi consultații de specialitate”, spune primarul comunei Prundu Bârgăului, Doru Crișan.

Clădirea este realizată la cele mai înalte standarde de calitate, fiind amenajate cabinete pentru medicii de familie și pentru medicii specialiști, camere de tratament, o farmacie și un laborator de analize medicale. De asemenea, există spații de depozitare, sterilizare, zone de triere și de recoltare.

“A fost închiriat până acum cabinetul de stomatologie de către dr. Roxana Muntean, cel de cardiologie de către dr. Marius Orzan și cel de dermatologie de către dr. Ștefan Pop. Laboratorul de analize medicale a fost închiriat de Bioclinica – Optimus, iar farmacia – de compania Richter. Mai avem disponibile pentru închiriere cabinetele de pediatrie, neurologie, ORL și oftalmologie. Le mulțumesc medicilor care vor veni să ofere consultații și tratamente la Prundu Bârgăului și îi asigur că vor găsi în administrația locală un partener de nădejde. Sper ca și celelalte cabinete să fie închiriate cât mai repede, pentru că oamenii de pe Valea Bârgăului au nevoie de medici specialiști și merită cele mai bune servicii medicale, la ei acasă”, mai spune primarul Doru Crișan.

În ceea ce privește centrul de la Năsăud, acesta funcționează la Casa de Cultură “Liviu Rebreanu”.

La nivel național, începând cu data de 1 martie, 130 de cabinete noi au devinit operaționale pentru imunizarea cu vaccinul produs de compania Pfizer/BioNTech. Zilnic, în fiecare centru pot fi vaccinate 60 de persoane.

De la debutul campaniei de vaccinare împotriva COVID-19 și până la data de 28 februarie, la nivelul județului Bistrița-Năsăud, au sosit 15.516 doze,. Dinte acestea, 14.123 au fost deja administrate persoanelor programate în vederea imunizării.

0 notes
104 views
bookmark icon

Write a comment...

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *