FOTO: Drum forestier care leagă Colibița de Tihuța, deschis circulației

 -  -  21169


Un drum forestier care leagă Colibița de Tihuța a fost deschis circulației în această săptămână, a anunțat Primăria Prundu Bârgăului.

Amenajarea acestui drum a fost cuprinsă într-un amplu proiect derulat de Primăria Prundu Bârgăului, care viza modernizarea a 11 tronsoane de drum, toate fiind finalizate și recepționate.

Proiectul intitulat “Înființarea și modernizarea infrastructurii rutiere forestiere și agricole în comuna Prundu Bârgăului” a început în 2019 și a prevăzut modernizarea a 12,913 km de drumuri forestiere aflate pe teritoriul administrativ al comunelor Prundu Bârgăului, Tiha Bârgăului și Bistrița Bârgăului.

“Mă bucur că am reușit să finalizăm acest proiect care a vizat modernizarea de drumuri forestiere din comuna noastră, unul dintre acestea creând o nouă legătură între două zone turistice importante – Colibița și Tihuța. Este o realizare importantă pentru noi ca și comună, mai ales că zona aceasta este una deosebită, cu un mare potențial turistic”, a declarat primarul comunei Prundu Bârgăului, Doru Crișan.

Din punct de vedere tehnic, cele 11 tronsoane au partea carosabilă de 2,75 m, o bandă de circulaţie și acostamente.

Potrivit administrației locale din Prundu Bârgăului, au fost modernizate drumurile forestiere Valea Muntelui (1.917 m), Valea Brujenilor (1.275 m), Zapodea Cocoșului (600 m), Locurele Toader (1.200 m), Preluca Brujoaia (1.624 m), Dealul Toader (2.260 m), Pârâul Comarnic (1.304 m), Șendroaia de Jos (745 m), Valea Blajii (500 m) și Prislop (1.488 m).

Prin acest proiect au fost realizate șanțuri și rigole carosabile pentru scurgerea apelor, iar în zonele în care drumurile forestiere intersectează cursuri de apă sau torenţi, au fost construite 66 de podeţe.

Finanțarea, în valoare de 6,8 milioane de lei, a fost asigurată din fonduri europene.

2 notes
294 views
bookmark icon

One thought on “FOTO: Drum forestier care leagă Colibița de Tihuța, deschis circulației

    Write a comment...

    Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *