FOTO: Drumul județean care leagă Bistrița de Jelna s-a surpat pe o porțiune însemnată din lățimea sa

 -  -  1986


O porțiune dintr-un drum județean care face legătura între municipiul Bistrița și localitatea Jelna o ia la vale. Structura de rezistență a drumului a fost grav afectată în urma ploilor din ultima perioadă, astfel că drumul s-a surpat pe o porțiune însemnată. 

Problemele au început să apară în urmă cu câteva zile, cauza principală a acestora fiind, cel mai probabil, ploile din ultimele zile.

Din cauza faptului că drumul s-a surpat pe o suprafață însemnată din lățimea sa, circulația pe DJ 173, în acea zonă se desfășoară cu dificultate, fiind amplasate indicatoare de semnalizare pentru a se evita producerea unor nenorociri. Șoferii trebuie să circule cu atenție în zonă, deoarece traficul se desfășoară pe un singur sens.

Potrivit reprezentanților Primăriei Bistrița, se află în proces de evaluare toate pagubele produse în urma condițiilor meteorologice nefavorabile și urmează să se găsească soluții de finanțare pentru îndepărtarea efectelor negative ale ploilor din ultima perioadă.

În zonă se va interveni cu sigurtanță. La nivelul municipiului Bistrița, dar și la nivel județean, prin intermediul Instituției Prefectului județului Bistrița-Năsăud, s-au constituit comisii de evaluare a pagubelor. Urmează ca aceste lucruri să fie evidențiate într-un raport și apoi să vedem rezolvările și bineînțeles finanțarea”, a declarat pentru Ziar de Bistrița, purtătorul de cuvânt al Primăriei Bistrița, Mihai Ruști. Există posibilitatea ca pentru aceste pagube să fie solicitați bani din fondul de rezervă pentru situații de urgență al Guvernului României.

Purtătorul de cuvânt al Primăriei Bistrița a mai adăugat că porțiunea de drum se află în proprietatea Consiliului Județean Bistrița-Năsăud, dar a fost preluată în administrare de Primăria Bistrița, având în vedere că se află în intravilanul municipiului.

FOTO: Facebook – Ovidiu Călin

0 notes
1111 views
bookmark icon

Write a comment...

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *