FOTO: După blocul ANL destinat medicilor, la Bistrița se construiește și un bloc destinat bugetarilor. Amplasamentul a fost predat

 -  -  7665Prin intermediul Agenției Naționale pentru Locuințe, în municipiului Bistrița se va construi un nou bloc cu 24 de unități locative. Amplasamentul pe care va fi construit blocul a fost predat Agenției Naționale pentru Locuințe de către Consiliul Județean Bistrița-Năsăud, iar lucrările vor fi demarate în curând. De această dată, locuințele sunt destinate închirierii de către tinerii specialiști din administrația publică locală.

”După proiectul pilot în România, cel de construire a unor locuințe ANL pentru tinerii specialiști din sănătate, care e aproape de receptie, am predat către Agenția Națională pentru Locuințe amplasamentul pe care se va construi un nou bloc cu 24 de unități locative” anunță președintele Consiliului Județean Bistrița-Năsăud, Emil Radu Moldovan.

Potrivit administrației județene, cele 24 de locuințe cuprinse în etapa a II-a vor fi locuințe de serviciu destinate tinerilor specialiști din administrația publică. 9 apartamente vor fi cu o cameră și alte 15 apartamente vor avea două camere. Clădirea va avea regim de înălţime P+3E+E tehnic (parter+3 etaje + etaj tehnic).

Finanțarea pentru acest obiectiv de investiții va fi asigurată de Guvernul României prin Agenția Națională pentru Locuințe. ”Contractul de lucrări este semnat și urmează începerea lucrărilor” a mai adăugat Moldovan.

Noul bloc va fi construit tot pe strada Prundului, acolo unde a fost ridicat și blocul cu locuințe destinate medicilor.

În ceea ce privește acest bloc, lucrările sunt pe ultima sută de metri, urmând să fie recepționate în curând. Lucrările au fost demarate în toamna anului 2017, fiind executate de firma bistrițeană Record SRL, valoarea contractului fiind de aproximativ 3 milioane lei cu TVA, 650.000 euro. De asemenea, în anul 2018, Consiliul Județean Bistrița-Năsăud a aprobat și lista de prioritate privind repartizarea unei locuințe ANL tinerilor specialiști în sănătate care își desfășoară activitatea în unitățile medicale din județul Bistrița-Năsăud. 20 de cadre medicale figurează pe lista aprobată de administrația județeană.

7 bookmark
0 notes
390 views
bookmark icon

Write a comment...

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.