FOTO: Elevi de la două școli din Bistrița, în vizită la Poliție

 -  -  1087


26 de elevi ai Colegiului Naţional “Andrei Mureşanu” şi ai Şcolii Generale nr.1 din Bistriţa şi-au exprimat dorinţa de a deveni poliţişti şi au experimentat concret această meserie la sediul Inspectoratului Județean de Poliție Bistrița-Năsăud.

Proiectul “Ziua Ştafetei” este ajutorul dat de cadre didactice, elevilor cu vârste cuprinse între 12-18 ani, în cea mai importantă alegere din viaţă: cariera.

”Poliţiştii au fost onoraţi de faptul că sunt atât de mulţi tineri care îşi doresc să urmeze o carieră de poliţist, motiv pentru care i-au primit cu braţele deschise pe copii şi s-au străduit să le transmită frumuseţea acestei meserii. Întrucât îşi doresc să devină criminalişti, rutierişti, agenţi de ordine publică, ori luptători la Acţiuni Speciale, vineri, 22 noiembrie, elevii au fost întâmpinaţi de către şefii serviciilor menţionate. Aceştia le-au explicat atribuţiile, cât de grea şi frumoasă este meseria de poliţist. Totodată, şeful Serviciului Resurse Umane le-a detaliat oferta educaţională şi le-a prezentat elevilor principalele condiţii pe care trebuie să le îndeplinească pentru a putea participa la concursurile de admitere organizate”, spun reprezentanții Inspectoratului Județean de Poliție Bistrița-Năsăud.

În topul preferinţelor elevilor s-a aflat Serviciul Criminalistic, astfel că elevii au vizitat birourile în care sunt comparate urmele papilare, sunt efectuate expertize şi sunt luate în evidenţă persoanele suspecte. Au învăţat să amprenteze şi au primit în dar un breloc personalizat cu amprenta unui deget al lor.

Cu un scor foarte bun în topul preferinţelor, luptătorii Serviciului pentru Acţiuni Speciale le-au arătat elevilor cum se desfăşoară o sesiune de pregătire fizică. Totodată, doi dintre luptătorii care recent au absolvit o școală de poliție le-au împărtăşit copiilor experienţa de elev-viitor poliţist.

Poliţiştii Serviciului Rutier le-au arătat o autospecială de poliţie, aparatele Drug Test, etilotest şi pistolul radar.

Totodată, şeful Serviciului Rutier le-a făcut celor mici recomandări pentru a fi în siguranţă în trafic şi le-a înmânat broşuri preventive.

În fiecare an, Fundaţia Terre des hommes Elveţia, împreună cu partenerii săi din domeniul educaţiei organizează în România campania dedicată copiilor “ZIUA ŞTAFETEI – ACUM EU DECID!”. Copiii înscrişi în proiect, cu vârste cuprinse între 12 şi 18 ani, experimentează concret profesii, alegându-şi un mentor care să le explice şi să le arate în ce constă meseriile care îi tentează. În perioada 18-22 noiembrie 2019 s-a desfăşurat cea de-a VIII-a ediţie a campaniei.

0 notes
212 views
bookmark icon

Write a comment...

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *