FOTO: Elevii bistrițeni donează sânge pentru a salva vieți

 -  -  1340


Mai mulți elevi ai Liceului Teoretic Sanitar din Bistrița, ajutați și susținuți de profesori, au organizat campania ”Donând dăruim o șansă la viață”, acțiune care a luat startul astăzi și va continua și în zilele următoare. 

În prima zi de campanie, zece elevi au mers la Centrul de Transfuzii Sanguine Bistrița pentru a dona sânge, iar în zilele ce urmează și alți viitori asistenți medicali care se pregătesc la aceeași școală vor face asta.

Elevii de la Sanitar au fost susținuți de profesorii Sabina Șot, Claudia Ladar, Maria Deac, Walter Kondor și Laura Vultur.

Între Centrul de Transfuzii Sanguine Bistrița și Liceul Teoretic Sanitar există de mulți ani o colaborare excelentă, elevii și profesorii făcând periodic vizite la centru pentru a dona sânge.

Totodată, sub îndrumarea prof. Cristina Rusu de la Colegiul Tehnic Infoel din Bistrița, și elevi ai acestei unități de învățământ au ales să fie alături de cei aflați în situații dificile și au donat zilele trecute sânge în speranța că gestul lor va putea salva vieți.

Astfel de acțiuni sunt organizate periodic la nivelul întregii țări, întrucât datele oficiale arată că mai puţin de 2% din populaţia adultă a României donează sânge. Scopul acestor campanii este acela de a ajuta oamenii să conștientizeze că donarea de sânge este un gest de solidaritate prin care, în fiecare an, milioane de bolnavi primesc o şansă în plus la viaţă.

0 notes
465 views
bookmark icon

Write a comment...

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *