FOTO: Elevii de 10 din Bistrița-Năsăud, premiați pentru rezultatele obținute la examenele de Evaluare Națională și Bacalaureat

 -  -  973Elevii care au reușit să obțină medii de 10 la examenele de Bacalaureat sau Evaluare Națională au fost premiați de Inspectoratul Școlar Județean (IȘJ) Bistrița-Năsăud.

Festivitatea de premiere s-a desfășurat în sala de ședințe a IȘJ Bistrița-Năsăud, elevilor fiindu-le înmânate diplome de excelență și plicuri conținând stimulentele financiare pe care Guvernul a stabilit că le vor primi copiii cu merite deosebite. Valoarea acestor stimulente financiare este de 1.000 de lei pentru absolvenții claselor a VIII-a și de 3.000 de lei pentru absolvenții claselor a XII-a.

Un număr de 11 elevi au obținut medii de 10 la cele două examene. Nouă elevi au obținut media maximă la Evaluarea Națională și alți doi la Bacalaureat.

Ceea ce voi ați reușit în această vară este un lucru de excepție, care denotă câteva calități pe care voi le aveți și pe care în continuare o să trebuiască să vi le dezvoltați pentru a avea de partea voastră, pe tot parcursul vieții, șansa unei dezvoltări profesionale de excepție sau, dacă ar fi să mă exprim într-un singur cuvânt, șansa de a reuși din punct de vedere profesional în viață. În urma acestor rezultate, este cât se poate de clar că sunteți niște adolescenți care dețineți secretul învățatului complet, a modului de a învăța eficient, că știți exact ce doriți, că sunteți niște persoane perfecționiste și că în această vară, cu ocazia examenelor pe care le-ați susținut, șansa a fost de partea voastră. Acestea sunt calități pe care, din păcate, prea puțini tineri de vârstă școlară le au sau și le cultivă. Astfel, meritul pe care voi îl aveți legat de această reușită este cu atât mai mare”, le-a transmis elevilor inspectorul școlar general al IȘJ Bistrița-Năsăud, Mihai Mureșan.

De asemenea, doi dintre elevii de 10 ai județului Bistrița-Năsăud au vorbit despre ce înseamnă aceste rezultate pentru ei și cât de mult au muncit pentru a le obține.

Aș începe prin a transmite colegilor că sunt onorat că am avut ocazia de a învăța într-o unitate de învățământ din Bistrița, acolo unde am întâlnit cadre didactice profesioniste și un cadru prielnic de învățare. De asemenea, nu este de ajuns acest cadru, motiv pentru care vă îndemn la determinare și vă transmit următorul mesaj: Fără muncă și efort nu se poate realiza nimic!”, a spus Raul Iacob Fătu, absolvent al Colegiului Național Andrei Mureșanu. Acesta a obținut media 10 la examenul de Bacalaureat.

Deși am terminat ciclul gimnazial în mediul rural, acest lucru nu m-a împiedicat niciodată să îmi ating scopurile. Principalul meu motto în viață ar fi ‘Munca și perseverența înainte de toate’, pentru că poți avea inteligență, dar fără muncă aceasta este aproape nimic. Munca și perseverența sunt cheile principale către succes. Mă bucur foarte mult că am avut ocazia să învăț în Școala Gimnazială nr. 1 Lunca Ilvei, unde am întâlnit profesori competenți. De asemenea, am învățat că niciodată nu trebuie să renunți la visurile tale”, a precizat Diana Timiș, absolventă a Școlii Gimnaziale nr. 1 Lunca Ilvei. Aceasta a obținut media 10 la examenul de Evaluare Națională.

Absolvenții care au obținut media 10 la Bacalaureat au ales să urmeze cursurile facultăților de Medicină și Drept, în vreme ce elevii care au obținut medii de 10 la examenul de Evaluare Națională au ales să urmeze cursurile liceale la colegii de top din Bistrița-Năsăud sau Cluj-Napoca, precum Colegiul Național Liviu Rebreanu, Colegiul Național Andrei Mureșanu ori Colegiul Național George Coșbuc. Printre preferințele elevilor s-au aflat specializări precum Matematică Informatică sau Științe ale Naturii.

0 notes
98 views
bookmark icon

Write a comment...

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

lentile-contact-colorate.net