FOTO: Șoimii și-au comemorat eroii, pe sublocotenenții post-mortem Cristian – Petru Filip și Marius – Florin Sfecheș

 -  -  1034


Astăzi s-au împlinit 10 ani de când sublocotenentii post mortem Marius-Florin Sfecheș și Cristian-Petru Filip și-au înălțat aripile spre eternitate. Cei doi eroi căzuți la datorie au fost comemorați atât la Bistrița, cât și în teatrul de operații din Afganistan.

La data de 1 octombrie 2010, sublocotenenții post-mortem Cristian – Petru Filip și Marius – Florin Sfecheș se aflau în patrulare în teatrul de operații Afganistan, când autovehiculul blindat HMMWV în care se aflau a fost atacat cu un dispozitiv improvizat. Rănile le-au fost fatale, cei doi militari pierzându-și viețile.

Potrivit Brigăzii 81 Mecanizate General Grigore Bălan, la zece ani distanță de la tragicul eveniment, la sediul Batalionului 812 Infanterie ,,Bistrița” a fost organizat un ceremonial de comemorare a celor doi eroi.

În prezența familiilor, a cadrelor militare, a reprezentanților Asociației Naționale Cultul Eroilor ,,Regina Maria” filiala Bistrița , a reprezentanților AMVVD, a elevilor Colegiului Tehnic „INFOEL” și a unei asistențe restrânse impusă de măsurile Covid, la sediul Batalionului a fost oficiată o slujbă de pomenire, s-a evocat sacrificiul suprem pe care eroii l-au făcut și s-au depus coroane de flori din partea militarilor batalionului și a Asociației militarilor veterani și a veteranilor cu dizabilități Bistrița, la monumentul eroilor din incinta cazărmii și la cimitir.

De asemenea, și în teatrul de operații diun Afganistan a fost organizată o slujbă de pomenire a celor doi militari care s-au stins pe câmpul de luptă.

FOTO: Zitta – Gabriela Bodea, plutonier major Dan Vereș

0 notes
159 views
bookmark icon

Write a comment...

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *