FOTO: Exercițiu tactic al pompierilor la Secția de Oncologie a SJU Bistrița

 -  - 


Inspecția de Prevenire și Serviciul Pregătire pentru Intervenție și Reziliența Comunităților din cadrul Inspectoratului pentru Situații de Urgență (ISU) Bistrița-Năsăud a desfășurat, miercuri dimineața, un exercițiu tactic pe linia prevenirii incendiilor la Secția de Oncologie a Spitalului Județean de Urgență (SJU) Bistrița, de pe strada Ghinzii.

Conform scenariului, în urma unui incendiu produs în clădirea instituției, o persoană a fost evacuată de la etaj cu ajutorul autoscării mecanice, iar o persoană rătăcită în subsol a fost ajutată să iasă afară în siguranță. De asemenea, o parte din personalul secției a fost evacuat în curtea spitalului, urmărindu-se modul de reacție în cazul unei situații de urgență.

În contextul seismelor produse în ultima perioadă, angajații Secției Oncologie medicală au fost instruiți cum să reacționeze și în cazul producerii unui cutremur.

ISU Bistrița-Năsăud a intervenit cu patru echipaje de stingere și un echipaj de prim ajutor SMURD.

”Au fost urmărite atât modul de asigurare a primei intervenții a personalului de la locul de muncă, dar și intervenția structurilor operative ale ISU Bistrița – Năsăud, constituirea echipelor de căutare salvare, realizarea dispozitivelor de intervenție și măsurile luate pentru restabilirea stării de normalitate. Personalul Inspecției de Prevenire a executat o sesiune de pregătire a personalului medical și auxiliar privind modul de comportare pe timpul și după producerea unui cutremur. Asigurăm bistrițenii de necesitatea și oportunitatea acestor activități de pregătire a personalului de la locul de muncă și a pompierilor profesioniști, mai ales în unitățile spitalicești care oferă servicii persoanelor care au nevoie de asistență medicală specifică”, a transmis ISU Bistrița-Năsăud.

Vizualizări 3,824 

bookmark icon

Write a comment...

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.