Eveniment

FOTO: Femeie amendată cu 10.000 lei pentru aruncarea deşeurilor în natură; a dat-o de gol un pașaport aruncat la gunoi

 -  - 


O femeie din localitatea Reteag, comuna Petru Rareș, a fost amendată cu 10.000 de lei după ce a aruncat deşeuri în natură, potrivit informaţiilor făcute publice de către directorul ADI Deşeuri Bistriţa-Năsăud, Cristian Niculae. Femeia a fost identificată cu ajutorul unui pașaport pe care inspectorii Corpului de Control l-au găsit printre gunoaie. 

”Cine își bate joc de natură merită sancțiuni drastice! Încă o persoană a fost sancționată cu 10.000 lei pentru abandonarea deșeurilor în natură. În urma acțiunilor de control periodice derulate de Corpul de Control al ADI Deșeuri Bistrița-Năsăud, în parteneriat cu Inspectoratul Județean de Poliție Bistrița-Năsăud, pe raza comunei Petru Rareș s-a descoperit o cantitate însemnată de deșeuri abandonate, în zona Poienile Reteagului. B.I. din localitatea Reteag, comuna Petru Rareș, persoana care a aruncat deșeurile pe câmp, a fost identificată și amendată cu suma de 10.000 lei”, a transmis directorul ADI Deșeuri Bistrița-Năsăud, Cristian Niculae, într-o postare pe o rețea de socializare.

Sursa citată atrage atenția că inspectorii din cadrul Corpului de Control vor continua acțiunile de control pentru prevenirea și combaterea abandonului deșeurilor în natură, controalele fiind organizate în parteneriat cu Inspectoratul de Jandarmi Județean Bistrița-Năsăud și cu Inspectoratul Județean de Poliție Bistrița-Năsăud.

Mai mult, directorul ADI Deșeuri Bistrița-Năsăud menționează că sancțiunile sunt drastice.

”Cine aruncă deșeurile în natură riscă amenzi foarte mari: 10.000 lei – 20.000 lei pentru persoanele fizice și 50.000 lei – 70.000 lei pentru persoanele juridice. Colectăm deșeurile de la poarta casei în tot județul, avem campanii gratuite desfășurate periodic pentru colectarea deșeurilor voluminoase și vegetale, deșeurile provenite din construcții se pot preda gratuit (în limita a 200 kg/an/gospodărie) în centrele de colectare, deșeurile electrice și electrocasnice se preiau gratuit tot în centrele de colectare, ce motive mai avem să ne batem joc de mediul în care trăim?  Haideți să le punem pe toate la locul lor și să facem din Bistrița-Năsăud un județ mai curat!”, a adăugat Cristian Niculae.

Anul acesta, mai multe persoane care au abandonat deșeuri în natură s-au ales cu sancțiuni de câte 10.000 de lei.

390 views
bookmark icon

One thought on “FOTO: Femeie amendată cu 10.000 lei pentru aruncarea deşeurilor în natură; a dat-o de gol un pașaport aruncat la gunoi

    Write a comment...

    Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

    Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.